Jean Rene Lacoste – De La Tenis la Design Vestimentar

Brand

Jean Rene Lacoste – De La Tenis la Design Vestimentar

25

Jean Rene Lacoste s-a nascut pe data de 2 iulie 1904 in Paris si a fost un mare jucator de tenis, om de afaceri, inovator, creatorul tricoului de tenis Lacoste. Fiind inteligent si avand aptitudini tehnice, tanarul Jean urma sa studieze in cadrul unei scoli de inginerie prestigioase din Franta, cand a decis sa isi incerca cariera si in tenis. Tatal sau – un bogat om de afaceri i-a dat cinci ani pentru a performa, doar ca Jean a reusit in decursul a trei ani sa devina unul dintre cei mai buni jucatori de tenis.

Nu a fost considerat niciodata un atlet remarcabil, el isi construia jocul tinandu-si adversarii in continua miscare si cu lovituri precise la pamant, castigandu-si porecla de ‘Crocodilul’. A fost Numarul 1 Mondial in 1926 si 1927, a castigat sapte tiluri de Grand Slam si a facut parte din grupul celor “Patru Muschetari”, alaturi de alti tenismeni francezi care au dominat sportul alb in anii ’20 si ‘30: Jean Borotra, Jacques Brugnon, Henri Cochet. Toti patru au fost inclusi in International Tennis Hall of Fame in anului 1976 in Newport. Probleme de sanatate l-au determinat sa se retraga prematur din tenis in 1929.
Jean Rene Lacoste a fost un perfectionist si a fost criticat doar o singura data de antrenor pentru ca s-a antrenat in exces. Avand o minte sclipitoare, a creat prima masina de tenis care arunca mingi, pe care a numit-o ‘lance-balle’.

In 1933 Jean Rene Lacoste impreuna cu Andree Gillier infinteaza La Societe Chemise Lacoste si incepe sa produca tricourile polo albe avand emblema un crocodil cusut pe buzunar, acest logo devenind unul dintre cele mai cunoscute din lume; a fost primul exemplu de imbracaminte de sport in moda. La inceputul anilor ’50, tricourile Lacoste vor intra si pe piata din Statele Unite.

In 1963 Lacoste breveteaza prima racheta de tenis tubulara din otel si care revolutioneaza acest sport, pana atunci majoritatea racheteleor fiind din lemn. John Albert Krame – un jucator de tenis si promoter al sportului alb, l-a inclus in autobiografia din 1979 pe Jean Rene Lacoste in lista celor mai buni 21 jucatori din lume.
Vanzarile Lacoste au crescut constant, dar au atins apogeul in 1982 cu incasari de peste 450 milioane de dolari, moment in care numele si simbolul Lacoste intra in elitismul din lumea modei. Astazi, imperiul produce accesorii si imbracaminte de tenis si golf pentru femei, barbati si copii, parfumuri.
Jean Rene s-a casatorit cu renumita jucatoare de golf Simone de la Chaume, cu care au avut o fiica – Catherine, campioana de golf; in ultimii ani de viata, Jean Lacoste s-a confruntat cu mari probleme de sanatate, iar pe data de 12 octombrie 1996, moare in urma unei insuficiente cardiace in timpul somnului in localitatea St. Jean-de-Luz din Franta.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *