Supermodelul Linda Evangelista – „Cameleonul” din Lumea Modellingului

Masuri : 86-61-89
Inaltime : 175 cm
Culoarea ochilor : albastri
Culoarea parului : saten
Nascuta la 10 mai 1965, in St. Catherines, Ontario – Canada, Linda Evangelista a fost una dintre cele mai apreciate supermodele ale anilor ’90. Parintii ei erau niste emigranti italieni, din clasa muncitoare, de religie romano-catolica. Tatal lucra pentru General Motors, iar mama era contabila.
Linda a fost remarcata de catre un agent de la Elite Model Management pe cand participa la Miss Adolescenta Niagara in 1978. Mai tarziu se muta la New York si semneaza un contract cu Elite. Apoi pleaca la Paris si lucreaza mai ales cu fotograful Peter Lindbergh, cel care a incurajat-o sa isi taie parul. Hairstilistul Julien Dy a tuns-o intr-un fel pe care Linda avea sa il numeasca „o tunsoare de castron cu perciuni”, insa acela a fost un moment definitoriu pentru cariera ei. Este supranumita „cameleonul” datorita coloritului mereu schimbat al parului si pentru firea ei oarecum instabila.
A aparut nu doar pe podiumurile de prezentare sau in reclame si reviste, ci si in videoclipuri. Cel mai cunoscut este cel al melodiei „Freedom”, intrepretata de George Michael.
In 2005 a castigat premiul World Fashion Icon, ceea ce insemna recunoasterea valorii ei in industria modei.
Linda Evangelista detine recordul ca numar de aparitii pe coperta editiei italiene „Vogue”, de fiecare data fiind fotografiata de Steven Meisel. A prezentat pentru cele mai cunoscute case de moda din intreaga lume, iar in 2008 a facut reclama pentru L’Oréal si a participat la campaniile internationale pentru Prada. Apoi a semnat un contract cu DNA Model Management la New York si cu Models 1 in Londra.
A ramas celebra pentru afirmatia facuta intr-un interviu: „Pentru mai putin de 10.000 dolari pe zi, nu se merita sa ma scol”.
In 2010 a devenit imagine pentru Talbots.
În via?a particulara, Linda a fost casatorita între anii 1987 – 1993 cu Gerald Marie, agent la casa de moda  Elite. Dupa separarea de acesta,are o relatie de 6 ani cu actorul Kyle MacLachlan. In 1999 il intalneste pe Fabien Barthez, portarul echipei nationale de fotbal a Frantei. Ramanand insarcinata cu acesta, pierde sarcina la 6 luni, lucru care o afecteaza foarte mult. Se retrage din modelling cativa ani pentru a-si reveni.
Pe 11 octombrie 2006 da nastere unui baietel, Augustin James, dar Linda nu doreste sa dezvaluie numele tatalui. In 2011 se afla ca tatal copilului este milionarul francez François-Henri Pinault, pana atunci sotul actritei Salma Hayek.