Sanatate

Liposuctia

30

Te poti gandi la liposuctie acum, ca la ceva mai dur, avand in vedere multiplele proceduri mult mai usoare pentru cei care vor sa scape de excesul de grasime; marketingul agresiv si o piata care a explodat in promovarea alternativelor – fie ele chirurgicale sau non chirurgicale, ar trebuie sa ne faca sa uitam de aceasta procedura. Si cu toate astea, se pare ca liposuctia – conform statisticilor, ramane in topul celor mai cautate proceduri an dupa an, toate semnalele nearatand niciun semn de scadere.

Unul din marile avantaje ale liposuctiei este ca poate elimina cantitati mari de grasime, ceea ce procedurile non chirugicale inca nu o pot face asa de bine. De cele mai mult ori, aceste tratamente reusesc sa contureze intr-un mod satisfacator corpul pe parcursul mai multor sedinte, in schimb ce liposuctia poate rezolva aceasta problema si mult mai bine, doar intr-o singura procedura. Adaugam ritmul alert al vietii de astazi, combinat cu dorinta de a arata mai bine cat mai repede si lipsa timpului, si cu siguranta liposuctia devine metoda preferata.
Iar liposuctia nu mai este la nivelul la care se afla acum cativa ani, cunoscand si ea o evolutie, asa ca, daca ai norocul sa fii pe maini bune, totul va fi mult mai usor, de la proceduri mult mai blande si confortabile, pana la perioada de recuperare mai scurta (2-3 zile).


Despre liposuctie

Liposuctia este o procedura chirugicala efectuata cu pacientul adormit si sub anestezic sau cu pacientul anesteziat local prin metoda tumescenta cand pacientul este treaz, pentru a elimina depozitele de grasime din locuri specifice ale corpului. Aceasta procedura se poate realiza in oricare parte a corpului unde exista grasime: gat, brate, burta, spate, piept, fese, coapse, glezne si are loc intr-o zi. Liposuctia permite tratarea unor mai multe zone intr-o perioada rezonabila de timp si este considerata de multi, ca cea mai buna si eficienta metoda.
In general, in zona care trebuie sa fie tratata este introdus un fluid tumescent care contine anestezic local si un vasoconstrictor care reduc sangerarile si vanataile, pentru ca apoi, canule de mici dimensiuni sa aspire tesutul gras. Alternativ, o seringa poate retrage grasimea. Radiofrecventa, ultrasunetele sau tehnologia cu laser pot imbunatati rezultatele liposuctiei, ajutand contractia pielii, in timp ce o tonifiaza si o strange. Actualmente, exista multe dispozitive care folosesc procedurile enumerate anterior, pentru rezultate mult mai bune si o piele mult mai fina.
Trebuie retinut ca liposuctia nu este un panaceu, trebuie luat in considerare ca pana la urma este o interventie chirugicala care are si ea riscuri si nu este un mod de a pierde greutate sau un remediu pentru obezitate.

In continuare

Dupa operatie, te astepti sa fii umflat si inflamat pentru cateva zile; de asemenea, te poti astepta sa simti o amorteala in zonele tratate, care ar trebui sa dispara in primele saptamani. Vei purta o imbracaminte de comprimare pentru aproximativ trei saptamani, pentru a ajuta pielea sa se retraga si sa se vindece. In mod normal, te poti intoarce la lucru in 3-5 zile si trebuie retinut ca aceasta interventie chirugicala necesita ingrijire postoperatorie.

Rezultatele finale, aspectul proportionat si formele mai bine conturate – se pot vedea dupa aproximativ 3 luni dupa ce toate umflaturile au disparut. Rezultatele pot fi permanente atat timp cat iti mentii greutatea si urmezi un stil de viata sanatos.

Comments are off this post!