Machiajul semipermanent

Blog splendida

Machiajul semipermanent

104

Inca de la inceputurile civilizatiei, oamenii au cautat solutii noi si innovative pentru a-si imbunatati aspectul fizic. De la chinezi pana la egipteni, barbatii si femeile au avut aceasta dorinta de a arata cat mai bine. Cererea machiajului impunea un statut si conferea respectul pentru ei insusi. Astazi Industria Esteticii este o afacere foarte bine dezvoltata la nivel global.

Una dintre cele mai in voga si in continua dezvoltare tehnici de infrumusetare propusa astazi este machiajul semipermanent. Machiajul semipermanent poate insemna totodata si dermopigmentare, microdermopigmentare, desen dermatologic, tatuaj cosmetic sau micropigmentare, dar uzual aceasta tehnica este folosita cu numele de machiaj semipermanent.


Care este scopul?

Machiajul semipermanent are scopul de a corecta, a evidentia si in ultima instanta, de a infrumuseta fizionomia. Acesta este o tehnica dermato-cosmetica prin care cu ajutorul unui aparat special se introduce pigment in piele (in startul superior al epidermei) pentru a simula machiajul trasaturilor fetei cum ar fi conturul ochilor, buzelor sau accentuarea sprancelelor, dar si pentru camuflarea unor cicatrici ori pentru reconstructia areolei sanului, dupa operatii.

Care este procedura de micropigmentare?

Tatuajul cosmetic se face doar in urma unei programari, dureaza aproximativ 2 ore si incepe intotdeauna cu o consiliere cu privire la dorintele si asteptarile clientei in legatura cu rezultatul final al procedurii. Se discuta schimbarile dorite, se pun cateva intrebari despre starea de sanatate, se ofera informatii despre metoda de lucru, aparatura folosita, masurile de igiena, orice alte nelamuriri. In functie de tonul pielii si culoarea parului se stabileste cea mai potrivita culoare a pigmentilor. Noua forma a sprancenelor, a buzelor sau ochilor va tine cont de simetria faciala si de celelalte repere specifice normelor esteticii. Se trece la trasarea formei cu creionul (si pensare daca este necesara in cazul sprancenelor, niciodata rase!) pana cand se obtine aceea dorita. In final, se trece la tatuarea propriu-zisa dar nu inainte de a efectua un test de alergie pentru a fi sigura ca pigmentul va fi bine tolerat.

machiaj-semipermanent

Micropigmentarea se face cu un aparat profesional digital, special conceput pentru realizarea tatuajelor cosmetice. Acul si capul aparatului sunt sterile si de unica folosinta. Se folosesc pigmenti cosmetici medicali testati dermatologic, alergologic, antialergic si antiseptic – 100% naturali si care nu contin oxid de fier, aspect care contribuie spornic la mentinerea unei nuante naturale, timp indelungat.

disconfortul

in timpul procedurii este minim, fiind folosite anestezice cutanate speciale.
Inainte de a pleca, se ofera instructiuni despre ingrijirea tatuajului si o crema pentru acasa care se aplica in zona tatuata timp de cateva zile. In primele 2 ore, zona tatuata poate fi putin iritata. Initial va avea o culoare usor mai intensa, apoi gradat excesul de pigment se estompeaza si va reveni la culoarea dorita in aproximativ 5 zile. Machiajul semipermanent se face de regula intr-o singura sedinta dar se recomanda si a doua sedinta, de retus, la 3 – 4 saptamani de la prima sedinta pentru uniformizarea culorii.
Atentie ! In cazul ignorarii sfaturilor pentru ingrijirea acasa a zonei pigmentate pot aparea depigmentari ale lucrarii, modificari de culoare (tente de rosu, verde sau albastru), complicatii dermatologice (foliculita), se micsoreaza durata pigmentarii (chiar si pana la jumatate de an).

sprancenele

Sprancenele sunt un element important din punct de vedere estetic si contribuie decisiv la expresia faciala si simetrie. Modificari minore cum ar fi accentuarea culorii, corectarea simetriei, “ridicarea” sprancenelor, au un efect major asupra aspectului integral al fetei, facand-o sa para mai luminoasa, mai odihnita, mai tanara. Micropigmentarea in cazul sprancenelor, poate acoperi cicatricile iar tehnica ”fir cu fir” reproduce firul de par al acestora astfel incat rezultatul este unul fidel, natural. De retinut faptul, ca firele de par nu vor fi afectate. Un alt aspect important, este acela ca machiajul semipermanent poate corecta tatuajele ratate sau vechi utilizand un pigment de culoarea pielii.

microdermopigmentare

ochii

Prin tatuajul cosmetic aplicat la baza genelor se creaza iluzia de gene mai dese, ochii sunt evidentiati si culoarea lor iese mai mult in evidenta. Se pot crea efecte dramatice cum ar fi codite sau contur ”cat eye” – ochi de pisica.

buzele

Prin machiaj semipermanent, senzualitatea lor este accentuata, conturul buzelor poate fi mai bine definit, de marire sau reductie, pot fi corectate asimetriile si se poate obtine efect de volum a buzelor. Culorile folosite pot fi atat naturale, cat si intense, in functie de rezultatul final dorit.

corpul

Pe corp se pot acoperi cicatrici sau mici imperfectiuni, utilizand pigmenti speciali in culoarea pielii.

desen-dermatologic-tatuaj-cosmetic

Rezistenta machiajului semipermanent

Spre deosebire de tus sau creion dermatograf care se intinde, curge si are durabilitate infima, machiajul semipermanent dureaza pana la 2 ani (in functie de pigmentul folosit, tipul de piele, tehnica, zona). Pielea cu aspect subtire, fragil, deteriorat, nu retine pigmentul la fel de mult timp ca in cazul unei piele sanatoase. Sistemul imunitar al organismului are grija sa elimine particulele de pigment, astfel ca, dupa maxim 2 ani se recomanda o reimprospatare a pigmentului.

Contraindicatii

In cazul persoanelor care sufera de probleme de coagulare a sangelui, fluctuatii bruste de tensiune, afectiuni dermatologice, boli autoimune, diabet, hepatita sau sunt purtatoare ale virusului HIV nu le este recomandata procedura de micropigmentare, riscurile fiind ridicate.

Concluzie

Machiajul semipermanent reprezinta una dintre cele mai in voga si in continua dezvoltare tehnici de infrumusetare. Aceasta are scopul de a corecta, a evidentia si in ultima instanta, de a infrumuseta fizionomia.

Machiajului semipermanent este o solutie inovatoare si eficienta care vine in ajutorul femeii active de astazi, careia ii ramane din ce in ce mai putin timp alocat infrumusetarii. Alegand machiajul semipermanent, veti fi frumoase fara niciun fel de efort, prin tatuarea sprancenelor, conturarea buzelor sau colorarea acestora in intregime cu pigmenti minerali, ce corespund standardelor cosmetice europene, fiind complet inofensivi din punct de vedere micro-biologic.

Material realizat de Alina Dragan

https://www.facebook.com/MakeUpByAlinaDragan

Comments are off this post!