Mancare variata, multe arome si beneficii

A consuma mancare variata si cat mai multe arome, te face o persoana mai sanatoasa si mai puternica. Iata in continuare cum!

A consuma mancare variata si cat mai multe arome, te face o persoana mai sanatoasa si mai puternica. Iata in continuare cum!

Consumi mai multi nutrienti

A manca mai „exotic” are efecte benefice imediate. Cei care sunt incantati sa incerce noi alimente, tind sa aiba mese mult mai bogate in minerale si vitamine, foarte variate. Intr-un studiu pe aceasta tema, cei care erau deschisi sa incerce noi alimente, au consumat mai multe proteine, grasimi sanatoase si magenziu, comparativ cu cei reticenti. Femeile cele mai aventuroase, chiar tind sa consume 50% din alimentatia de baza doar vegetale. Diversifica-ti alimentatia prin incercarea unor noi retete cu noi ingrediente, mergi la un restaurant si incearca noi mancaruri sau comanda acasa ceva nou.

Intreg corpul este mai sanatos

Cei care consuma mai diversificat sunt mai putin susceptibili de a suferi din cauza inflamatiilor care dauneaza organismului, au niveluri mai bune de colesterol si omega 3, dar si riscuri scazute de aparitie a diabetului sau a bolilor de inima, asta in comparatie cu cei care cei care nu sunt dispusi sa incerce ceva nou, conform American Journal of Clinical Nutrition. O posibila explicatie ar fi aceea ca iubitorii de mancare au sanse mai mari sa consume peste si sa se bucure de beneficiile acizilor grasi sanatosi.

Starea de spirit este mai stralucitoare

A fi deschis tuturor experientelor culinare, aduce noutati in viata ta de fiecare data, iar a pune aceeasi masa zilnic, aceleasi alimente este usor si majoritatea sunt „prinsi” in aceasta rutina. Dar cand schimbi mancarurile, combinatiile dintre ingrediente iti ofera lucruri noi in viata ta, te bucuri de o varietate de antioxidanti. Iar pentru a obtine maximul din toate, foloseste-ti toate simturile: incanta-ti ochii cu varietatea culorilor mancarii, bucura-te de toate aromele specifice gatitului! Si pe masura ce faci aceste lucruri, ti se va deschide apetitul sa incerci alte lucruri noi, retete specifice altor culturi, ceea ce nu poate fi decat de bun augur.

O mancare variata, alimente bogate in probiotice si prebiotice este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru intestinul tau. Iar fructul dragonului reprezinta una dintre cele mai bune optiuni pentru microbiomul intern.