Manish Arora – “John Galliano al Indiei”?

Brand

Manish Arora – “John Galliano al Indiei”?

19

[trendmag_dropcap class=”kopa-dropcap style-2″]M[/trendmag_dropcap]anish Arora este un designer de origine indiana, nascut in Mumbai, actualmente traind in New Delhi. A vrut sa studieze comertul, pregatindu-se pentru a absolvi o facultate in domeniu, dar si-a schimbat optiunea si a urmat cursurile la National Institute of Fashion Technology din New Delhi. A absolvit in 1994 si a primit distinctia Best Student Award.

Numit “John Galliano al Indiei”, Manish isi lanseaza label-ul ‘Manish Arora’ in 1997 si incepe sa creeze imbracaminte; foloseste surse de inspiratie din cultura Indiei, din muzica si natura sa, din oamenii insasi. In 2000 participa la primul spectacol, prezentandu-si prima colectie ready to wear in cadrul India Fashion Week organizat in New Delhi si apoi isi reprezinta tara la Hong Kong Fashion Week.
Al doilea label – ‘Fish Fry’ este lansat in 2001 in colaborare cu Reebok si cuprinde o linie stilizata si foarte colorata de imbracaminte sportiva; un an mai tarziu, deschide primul magazin ‘Manish Arora Fish Fry’.

Prezentare-Manish-Arora

In 2004 primeste ‘Best Women’s Prêt Designer’ la primul Fashion Awards tinut la New Delhi, iar MC2 Diffusion Paris incepe sa-l reprezinte pe manish si la nivel international; un an mai tarziu in luna mai, participa la Miami Fashion Week. In decembrie 2005 deschide al doilea magazin in cadrul Lodhi Colony Market.

Un juriu special al revistei de moda din India – Outlook, il desemneaza ‘Best Indian Fashion Designer’ si in luna martie il pune pe coperta. In acelasi an Arora se vindea in peste 75 de locatii internationale. In 2007, Victoria and Albert Museum organizeaza o expozitie retrospectiva a creatiilor designerului indian.
In octombrie 2007, in cadrul Paris Fashion Week, Manish Arora prezinta colectia primavara/vara 2008. In urma succesului avut, el devine o prezenta constatnta a spectacolelor de moda pariziene.

In 2007 lanseaza colectia de imbracaminte pentru femei, ‘Indian by Manish Arora’.
La inceputul anului 2011 este numit in functia de creative director pentru colectia de imbracaminte pentru femei, Paco Rabanne, in octombrie el prezentand prima colectie ready to wear. Un an mai tarziu, el introduce o linie de bijuterii in colaborare cu Amrapali. Mai are colaborari cu Swatch pentru o editie limitata de ceasuri si cu marele producator de produse cosmetice si make up, MAC.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *