Marius Musat-Un brand de referinta in moda romaneasca

Brand

Marius Musat-Un brand de referinta in moda romaneasca

"Brandul Marius Musat reprezinta individualitatea prin haine atractive si imprevizibile, printuri si forme."
337

Avand o experienta de aproape 30 de ani in industria modei si bine ancorat in realitatea romaneasca, brandul Marius Musat a reusit sa reziste in timp, pastrandu-si in acelasi timp valorile, eleganta si filosofia creativa.

Ne-a facut o mare placere sa stam de vorba cu designerul, sa descoperim o persoana deschisa si foarte naturala, un dialog care a curs frumos si pe care vi-l prezentam in continuare, insotit de cateva din fotografiile reprezentative cu creatiile casei de moda. Cum au fost inceputurile, care este filosofia creativa, care este elementul prezent in fiecare colectie, ce planuri de viitor exista, alaturi de multe alte lucruri interesante si utile, aflam in randurile urmatoare, de la insusi Marius Musat!

Marius Musat

Care este povestea MARIUS MUSAT? Cum a luat ea nastere?
Am apreciat hainele de cand eram adolescent si eram mai mult decat preocupat de felul in care ma imbracam. Dar, avand in vedere ca era undeva cu putini ani inainte de revolutie, cand nu prea gaseai nimic, am inceput sa imi fac haine singur. Pasiunea mea pentru haine a putut fi pusa in practica, imediat dupa revolutie si am simtit ca fac ceea ce imi place. In 1993 am fondat brandul Mario, iar in anul 2000 am vrut mai mult, asa ca am lansat brandul MARIUS MUSAT.
Care a fost motivatia sau motivele inceperii acestei frumoase povesti?
Motivatia principala a fost pasiunea mea pentru haine, apoi a fost necesitatea de a ma intretine din aceasta si astfel, a aparut acest business.
La inceput a fost brandul Mario, ulterior devenind Marius Musat. S-a schimbat ceva in momentul in care s-a efectuat aceasta miscare?
Desi mi-a fost greu sa ies din zona mea de comfort, a fost o provocare si am vazut diferentele din industrie din anii 2000, ca pe o oportunitate: sa schimb notele casual cu unele glamour si high fashion, in care m-am regasit.
Nu de mult timp, ati inaugurat si platforma www.mariusmusat.com. Se simtea nevoia unei astfel de mutari, doriti sa va impuneti mai mult in mediul online? Care au fost motivele?
Tendinta de dezvoltare in online este foarte mare si, ca de obicei, ne-am adaptat. Parerea mea este ca, in online, esti expus la o audienta mai mare si este mai simplu sa te faci vazut.
Cum ati caracteriza stilul abordat?
Brandul Marius Musat reprezinta individualitatea prin haine atractive si imprevizibile, printuri si forme. Originalitatea aplicatiilor florale a devenit unul dintre codurile stilistice ale brandului.

Dupa cum afirmati, aplicatiile florale se regasesc in aproape orice outfit sau piesa vestimentara Marius Musat! De unde vine aceasta necesitate de inserare a florilor in creatiile vestimentare?
Inspiratia se iveste din natura, vine din flori, ele sunt o atractie si o provocare pentru a le aplica si confunda cu hainele pe care eu le creez.
Acestea, sunt presarate intr-un mod natural peste aproape toate croiurile, fiind trade-mark-ul nostru.
Inca de mic, florile m-au fermecat, mai ales macul. Mergeam adesea pe camp, culegeam flori si le daruiam mamei. Si astazi fac asta, de cate ori am ocazia.
Cum arata femeia care se imbraca de la Marius Musat?
Femeia care se imbraca de la Marius Musat are o personalitate vie, nu vrea sa fie in anonimat, ci sa iasa in evidenta prin modul ei de a fi. Pentru ea, echilibrul dintre calitate si estetica este necesar, avand un stil creativ si dinstinctiv.
Preocuparea femeii pentru propria imagine si pentru ingrijire in general, a crescut vizibil in ultima perioada. Care este opinia lui Marius Musat in acest sens?
Am observat ca femeile sunt din ce in ce mai atente la imaginea lor, mi se pare un lucru firesc, iar odata cu cresterea social media, stilul vestimentar a devenit acum o necesitate.
Care sunt principalele surse de inspiratie?
Dupa cum am mai afirmat, florile sunt marea mea sursa de inspiratie, iar moda din perioada interbelica este o atractie pentru mine. Creatiile mele isi mai iau radacinile si din satul si portul traditional romanesc.
Cum vedeti acest boom de marci si designeri in moda din Romania ultimilor ani? Este bine, este rau?
Il vad ca pe un lucru bun. Piata a evoluat in ultimii ani, iar oamenii apreciaza din ce in ce mai mult tinutele create de designeri romani.
Care sunt tesaturile preferate cu care lucrati?
Noi folosim testuri naturale, cel mai des bumbacul, lana, matasea si inul, in culori si texturi atragatoare.

Cum reuseste Marius Musat sa se detaseze de celelalte branduri? Care ar fi atuurile?

Continuarea interviului o gasiti in revista Famost – editia septembrie 2029 GRATUITA aici!

Comments are off this post!