Masajul terapeutic la Giulia Beauty Academy

Blog splendida

Masajul terapeutic la Giulia Beauty Academy

52

Masajul cu bete de bambus

Cum functioneaza?

Betele de bambus sunt special netezite si au diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la masarea diferitelor parti ale corpului. Tehnica aplicata la acest tip de masaj este cea de rotire – alunecare a betelor de bambus prin miscari realizate din incheietura mainii. Terapeutul realizeaza si miscari de presiune care relaxeaza muschii si tonifica tesuturile pielii. Prin miscarile rulate, suprafata este drenata, iar toxinele sunt eliminate.
Masajul cu bete de bambus se poate aplica pe tot corpul, ori pe anumite segmente ale corpului (lombar, toracal, la nivelul talpilor, la nivelul membrelor superioare sau inferioare), foarte apreciat fiind masajul facial cu bete de bambus. Incearca aceasta metoda exotica de relaxare, revitalizare si remodelare corporala, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Cum sunt betele de bambus?

Bambusul reprezinta pentru asiatici o planta exceptionala ce stimuleaza fericirea, sanatatea, linistea si alinarea. Masajul cu bambus este mai profund decat un masaj traditional si se realizeaza cu ajutorul tijelor de bambus de diferite dimensiuni. Tijele de bambus sunt asemanatoare trestiei, dar au o circumferinta mai mare, fiind suple, dar si robuste, ele reprezentand un accesoriu perfect pentru masaj, pentru ca accentueaza puterea miscarilor efectuate de masoterapeut.
Bambusul reprezinta un material pe cat de usor si flexibil, pe atat de ferm, ceea ce face ca betele de bambus sa fie simplu de manipulat, fiind special netezite si avand diverse dimensiuni pentru a putea fi folosite la masarea diferitor parti ale corpului.

De exemplu, pentru masarea spatelui se utilizeaza un bat mare, pentru picioare, abdomen si brate se folosesc doua bete medii, iar pentru fata – doua bete foarte mici de bambus. Masajul cu bete de bambus se realizeaza astfel: se unge cu ulei zona ce trebuie masata, apoi cu ajutorul batului de bambus se aplica o tehnica diferita de celelalte folosite in masaj si anume miscari de rotire – alunecare, realizate din incheietura mainii. Prin miscarile rulate, suprafata corpului este drenata, iar toxinele sunt eliminate, dispar micro si macro nodulii celulitici, iar prin miscarile de presiune, tonifiaza si relaxeaza muschii. Acest masaj produce senzatii variate ce nu pot fi inlocuite de nicio alta terapie, avand o textura si o duritate diferita, producand un efect specific asupra corpului. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, energizant si detoxifiant.

Beneficii ale masajului cu betele de bambus:

  • Combaterea celulitei
  • Tonifierea musculaturii
  • Stimularea sistemului limfatic si a circulatiei
  • Detoxifierea organismului
  • Modelarea armonioasa a corpului
  • Alungarea oboselii
  • Detensionarea musculaturii

Masajul cu ventuze

Stimuleaza activitatea intregului corp

Ventuzele din sticla nu puteau fi folosite oriunde. Nimeni nu isi dorea semne vinete pe fata sau pe gat si probabil ca multe femei le-ar fi refuzat chiar si pe maini. Atunci cand vorbim despre ventuze din silicon, situatia se schimba automat. Vacuum-ul creat de acestea, este unul mai redus si invinetirea pielii nu apare decat in situatiile extreme, atunci cand ventuzele sunt tinute prea mult pe corp. In plus, ele sunt mereu transparente, deci poti vedea atent orice schimbare la culoare a pielii.
Tocmai de aceea, masajul cu ventuze din silicon este unul dintre cele mai bune cand vine vorba despre relaxarea corpului, dar si despre stimularea activitatii. Practic, el pune sangele in miscare si nu doar pe zone restranse, ci in general. Atat timp cat exista ventuze pentru spate si picioare, maini, fata sau gat, este clar ca masajul poate fi aplicat oriunde. In plus, beneficiile lui pot fi observate si la nivel muscular, reusind sa revigoreze corpul cu ajutorul sedintelor saptamanale, care pot sa nu depaseasca 30 de minute.

Elimina durerile

Durerile musculare sunt des intalnite in ziua de astazi. Stam foarte mult pe scaun si ne miscam rar, de aceea corpul nostru nu raspunde bine dupa perioadele mai lungi de efort. Masajul cu ventuze, mai ales cel destinat picioarelor sau spatelui, are rolul de a elimina durerile musculare dupa doar cateva sedinte. Poate ca primele schimbari ajung sa se simta chiar si dupa prima sedinta, dar pentru niste rezultate generalizate, este bine sa mergi la cel putin sapte sedinte. Iar pentru ca starea de bine sa se mentina, poti folosi ventuzele si acasa dupa ce le-ai vazut in mainile unui specialist.
O alta utilizare a masajului cu ventuze este eliminarea durerilor de cap. Pentru aceasta, este nevoie fie de masarea fetei, fie de cea a ochilor. Insa, pentru aceasta, ai nevoie de niste ventuze specializate, cele mai mici de pe piata. Chiar daca beneficiile sunt importante, atat masajul in zona fetei si mai cu seama in cea a ochilor poate fi destul de periculos (fiecare minut in care ventuza este tinuta prea mult iti poate lasa o vanataie) si de aceea ar trebui lasat in seama specialistilor.

Te scapa de celulita

Indiferent ca ne place sau nu (si desigur, nu ne place), celulita este o parte din viata celor mai multe femei. Grasimile adunate sub piele sunt foarte greu de eliminat, si doar prin dieta si foarte mult sport te poti asigura ca nu vei avea celulita. Metode foarte simple pentru a scapa de ea nu exista, dar daca vrei o mana de ajutor, ventuzele medicinale pot fi utilizate si pentru eliminarea celulitei. Tot va fi nevoie de un stil de viata echilibrat (pentru a preveni reaparitia celulitei, dar si pentru a grabi procesul), dar macar vei avea un avantaj in plus asupra acestui aspect foarte neplacut.
Masajul anticelulitic necesita achizitionarea unui set nou de ventuze, acesta neputand sa fie realizat cu ventuzele clasice pentru spate sau picioare. Un set de ventuze masaj impotriva celulitei, va avea insa toate instrumentele de care este nevoie, pentru toate zonele corpului care ar putea sa fie afectate. Nu in ultimul rand, pentru a creste eficienta masajului, acesta poate sa fie insotit si de utilizarea unor uleiuri de masaj. Cat despre cine ar trebui sa il faca, specialistul ar fi prima alegere, dar poti invata sa il faci si acasa.

Info: Giulia Beauty Academy / Foto: Famost

Comments are off this post!