Masina de spalat vase

Stil de viata

Masina de spalat vase

Salvezi aproape 20000 litri apa anual si folosesti mai putin de jumatate de energie ...
135

Tehnologia a evoluat, astfel ca masina de spalat vase de astazi este mai silentioasa, foloseste mai putina apa si energie, astfel ca o calatorie prin tot ceea ce inseamna astazi acest dispozitiv care ne face viata mai usoara, poate fi de bun augur.

Masina de spalat vase poate fi una dintre cele mai bune investitii acum, din mai multe puncte de vedere. Chiar daca uneori nu o folosim pentru ca avem foarte putine vase de spalat, in momentul in care o folosim la capacitate maxima, isi dovedeste cu adevarat eficienta, timp in care noi ne putem ocupa de cu totul altceva. Si daca te-ai intrebat vreodata cat timp ne salveaza masina de spalat vase comparativ cu spalarea acestora manual, raspunsul este 230 ore anual.

Astazi, o masina de spalat consuma intre 15 si 22 litri de apa la o folosire completa, comparativ cu aproape 40 de litri cat consuma in urma cu 10 ani. De asemenea, salvezi aproape 20000 litri apa anual si folosesti mai putin de jumatate de energie, daca le-ai spala manual; multe din modelele noi sunt silentioase, datorita unei bune izolari.
Iar schimbari sunt mai multe. Unii producatori au mutat comenzile in partea de sus a marginii usii, nefiind vizibile cand usa este inchisa, altii nu au mai lasat logo-urile la vedere, sau traditionalele manere au fost inlocuite cu manere “scobite”. Iar partea frumoasa este aceea ca neavand niciun logo, poti avea mai multe masini/utilitati in acelasi spatiu de la diverse firme. Cand vrei sa cumperi o masina de spalat vase, trebuie putina atentie la modul cum e configurat interiorul; mai mult, spatiul este intotdeauna bun, pentru ca poti pune farfurii mai mari, iar tot designul interior ar trebuie sa fie flexibil si adaptat, in asa fel incat sa se plieze pe modul personal de gatit.

de retinut!

  1. Majoritatea producatorilor afirma ca aceste masini de spalat vase sunt concepute pentru o durata de viata de 10 ani, iar oamenii chiar asteapta ca acestea sa reziste. Dar, aici intervin multi factori care dicteaza durata de viata a masinilor de spalat vase, intretinerea lor zilnica fiind un factor important.
  2. Cu siguranta nu vrei scobitori, oase, sau mancare in masina de spalat, dar nu este necesar sa clatesti vasele! Iar in cazul in care masina detecteaza ca ai farfuriile putin murdare, va urma o forma de spalare usoara, in anumite cazuri, chiar lasandu-ti-le murdare.
  3. Atentie la borcanele sau alte materiale care sunt reciclabile, pentru ca e mai bine sa le speli manual! Etichetele de pe borcanele de sticla, nu vor fi curatate complet, dar exista riscul ca resturile provenite de la ele sa infunde filtrul si sa blocheze pompa. Nu toate materialele plastice sunt potrivite a fi spalate in masina de spalat vase, existand riscul de a se rupe si de a bloca pompa. In cazul in care plasticul este acceptat ca material in masina, atentie doar la temperaturi sa nu fie foarte mari; sariti ciclurile care ar putea dauna integritatii vaselor. Nu mai amintim ca temperaturile ridicate pot provoca aparitia substantelor nocive din plastic, care ne afecteaza sanatatea.
  4. Masinile de spalat vase au parti mecanice si cu cat le veti utiliza mai mult, cu atat se vor uza mai repede, iar pentru a reduce numarul ciclurilor, este indicat sa puneti cat mai multe vase la spalat decat partial.
  5. Evitati chimicalele puternice ca agentii de degresare si clorul, deoarece, pe termen lung, afecteaza circuitele hidraulice, pompa, samd. Daca stii ca apa este dura, adauga sare pentru regenerare si urmeaza instructiunile!

 

Comments are off this post!