Max Mara – Brandul Care Iese In Evidente Doar Prin Creatiile Proprii

Brand

Max Mara – Brandul Care Iese In Evidente Doar Prin Creatiile Proprii

71

MaxMara este o casa italiana de moda cunoscuta pentru hainele ready to wear de lux si a fost infiintata in anul 1951 de Achille Maramotti (07.01.1927 – 12.01.2005) in Reggio Emilia (situata la jumatatea distantei dintre intre Parma si Modena), orasul sau natal. Maramotti a studiat la Roma, respectiv Parma, unde a si obtinut o diploma in drept la Universita di Parma. Are trei copii Luigi, Ignazio si Maria Ludovica care s-au implicat si ei in bussines-ul familiei, primul dintre ei fiind presedintele companiei.

Achille Maramotti a inceput sa creeze haine in 1947 intr-o perioada grea de dupa razboi, pentru ca patru ani mai tarziu sa puna bazele Casei MaxMara, ‘Mara’ venind d ela Maramotti, iar Max de la Count Max – un personaj local mereu elegant. A inceput prin a schita haine pentru barbati, ulterior introducand si linia pentru femeile care iubeau moda de clasa, dar ar caror piese vestimentare erau inaccesibile ca pret. A fost unul dintre primii designeri care au realizat ca viitorul in moda inseamna haine de calitate adresate publicului larg, aceasta devenind o politica de baza a companiei.
Achille Maramotti nu a avut cunostiinte in domeniul modei, dupa absolvire a lucrat in cadrul unei firme elvetiene de impermeabile, pana in momentul in care si-a deschis propria firma. Laura Lusuardi se alatura MaxMara in 1964 ca director de moda; Maramotti incepe sa creeze si haine pentru tineri si introduce sublabel-urile  Pop si SportMax. Intre timp, pentru casa de moda lucreaza designeri tineri talentati, Graziella Fontana, Luciano Soprani.
In 1976 este lansata linia Marella, iar casa de moda se poate lauda cu rotatia unor tineri designeri foarte talentati: Franco Moschino, Nanni Strada, Guy Paulin, Jacques Delahaye, Jean-Charles Castelbajac. In 1981 designerul Anne Marie Beretta lanseaza 101801 – o haina dubla cu lungimea de 120 cm si care devine in scurt timp un simbol al casei de moda. Anul 1983 marcheaza debutul MaxMara pe catwalkul din Milano, in urmatoarea perioada observandu-se o diminuare a implicarii in afacere a fondatorului, locul fiindu-i luat treptat de copii sai.
In 1989 se deschide primul magazin american MaxMara in San Francisco, in 1994 compania inregistreaza vanzari de peste 1 miliard dolari, an in care casa de moda deschide un boutique pe Madison Avenue si unul pe East Sixty-Eighth Street din Manhattan.
La aniversarea a 50 de ani de activitate a casei de moda in 2001, se lanseaza haina 101951 in 1951 de exemplare, in luna iunie al aceluiasi an, Achille Maramotti este inclus pe lista Forbes a celor mai bogate persoane din lume. in 2003 se deschide un nou magazin in Reggio Emilia, iar in septembrie 2004 are loc debutul pe linie de parfumuri pentru femei cu MaxMara; trei ani mai tarziu sunt lansate  alte doua parfumuri Max Mara Gold Touch, Max Mara Silk Touch, iar in 2008 Kashmina Touch si Max Mara Le Parfum.
In ianuarie 2005 in Albinea, Achille Maramotti trece in nefiinta; a fost un mare iubitor de arta cu o inclinatie deosebita spre expresionism, cunoscut ca un mare investitor in banci (ABAXBANK SpA, Credem Assicurazioni SpA, Credito Emiliano SpA, sa) si membru in consiliile de administratie ale acestora. Dupa moartea sa, conform testamentului, o colectie impresionanta de arta contemporana din Europa si America au fost deschise publicului larg.
In septembrie 2007 se deschide Collezione Maramotti – in cladirea vechii fabrici din Reggio Emilia, o colectie a celor mai bune piese vestimentare postbelice ale lui Achille Maramotti, in 2009 isi face debutul MaxMara Atelier – o colectie de 17 haine, an in care este lansat si parfumul pentru femei, Le Parfum Zest & Musc.
MaxMara a reusit intodeauna sa aiba o atitudine discreta, in prim plan iesind doar produsele si propriul brand, chiar daca in cadrul casei de moda au lucrat nume grele din industrie, Karl Lagerfeld, Jean-Charles de Castelbajac, Dolce & Gabbana sau Narciso Rodriguez.
Max Mara este dedicata femeilor sic care se bucura de un look rafinat dinamic si practic in viata de zi cu zi; o femeie moderna, cu o imagine sofisticata si rafinata, avand in aspect conform cu tendintele actuale si adecvate diferitelor ocazii ale vietii moderne.
Traditia, simtul international si modern, tesaturile de lux folosite, reprezinta trasaturile definitorii ale Casei MaxMara, apreciata foarte mult si de personalitati ca Sandra Bullock, Jenna Elfman, Jennifer Coolidge, Megan Mullally, Daisy Fuentes, Joely Richardson.

Comments are off this post!