Frumusete

Micelar

141

Ce numin noi micelar?

Micelele sunt grupuri mici de surfactanti – agenti de curatare din sapun – si picaturi de ulei, traditional suspendate intr-o baza de apa. Sunt implicati si anumiti detergenti, dar in cele mai multe cazuri, in forme usoare. Este o munca de echipa: picaturile de ulei atrag murdaria si sebumul, permitand surfactantilor sa fie blanzi, deoarece uleiul a facut aproape jumatate din treaba. Desi micelele pot fi facute din sulfati (lauret de sulfat de sodiu si TEA-laurilsulfat), este indicat sa citesti ingredientele.

Spuma micelara are beneficiile unei ape micelare (curatare rapida, dizolvare delicata a machiajului), fara a fi nevoie de dischetele de bumbac; freaca cu putina spuma pe apa – chiar si peste ochi si apoi clateste!

Uleiul micelar este este un ulei cu surfactanti usori in compozitie, aceasta formula fiind asemanatoare celor mai multe uleiuri de curatare.

Servetele micelare au aceleasi reguli ca cele ale apei micelare. Trebuie doar sa fii sigura ca nu contin sulfati! La fel ca apa micelara, ele lasa surfactantii pe piele si cu siguranta nu ii vrei acolo, chiar daca sunt foarte foarte blanzi. Cel mai bine este sa clatesti dupa aceasta.

Comments are off this post!