Michael Kors – Design in Vestientatie, Acte Caritabile, Show-uri TV

Brand

Michael Kors – Design in Vestientatie, Acte Caritabile, Show-uri TV

39

Fiul unui fost model – Joan Hamburger, Michael Kors s-a nascut pe data de 9 august 1959 in Long Island si este de origine jumatate scandinav, jumatate evreu. El s-a nascut cu numele de Karl Andreson Jr., iar la varsta de 5 ani si-a schimbat numele in Michael David Kors, acest lucru datorandu-se recasatoriei mamei sale. Michael Kors si-a petrecut copilaria in Merrick – New York si a absolvit John F. Kennedy High School in Bellmore (New York).
De cand era copil, Michael a avut doua obiective: sa devina un star de cinema sau un designer de moda; a plecat la Manhattan pentru a studia actoria, schitele de moda le studia la inceput din ziarul New York Times, iar familia i-a dezvoltat simtul pentru calitatea materialului.
Cariera de designer in moda incepe la varsta de 19 ani, ajutat fiind si de faptul ca urmeaza cursurile la Fashion Institute of Technology din New York.  A lucrat ca vanzator de haine la Lothar – un boutique destul de popular situat pe 57th Street in New York; aici veneau celebritati ca Cher, Diana Ross, Barbra Streisand pentru a cumpara imbracaminte, cu aceasta ocazie el observand care sunt preferintele clientilor.  A realizat ca poate confectiona haine mult mai bune decat cele pe care le vindea,  astfel ca primele haine vandute croite si vandute in cadrul acestui boutique atrag atentia presei. Consecinta acestui fapt, in 1981 Kors lanseaza propria linie de imbracaminte feminina in magazinele de profil Bergdorf Goodman si Saks Fifth Avenue si care are un succes extraordinar, piesele vestimentare s-au vandut intr-un timp record.

Niciodata nu s-a abatut de la principiile sale in ceea ce priveste vestimentatia sportiva feminina care trebuia sa fie sexy, eleganta, imprimandu-i in acelasi timp o sexualitate puternica; designul multor articole de imbracaminte are ca sursa de inspiratie vestimentatia sport a designer-ul american Claire McCardell. In 1990 lanseaza o linie de imbracaminte masculina, dar fara nicio rezonanata, in 1993 intampina dificultati financiare, dar reuseste intr-un tarziu sa isi revina si lanseaza KORS Michael Kors – linie vestimentara low-price.

In 1997 Michael Kors este numit designer ready-to-wear si director de creatie la casa de moda franceza Celine unde cunoaste un succes rasunator datorita accesoriilor deosebite si liniilor vestimentare pret a porter, pentru ca in iunie 1999 sa primeasca distinctia Womenswear Designer of the Year. In 1998 face o experienta pe linie vestimentara masculina si care a fost o adevarat lovitura; consecinta acestui fapt, el lanseaza oficial in 2002 linia de imbracaminte masculina, in 2003 primind din partea CFDA titlul de Menswear Designer of the Year. In luna octombrie a aceluiasi an, el paraseste Casa Celine pentru a se concentra asupra brandului propriu.
Intre timp realizeaza tinute pentru mai multe productii cinematografice, de mentionat ar fi cele din Thomas Crown Affair, Bandits.

Primul magazin sub semnatura Michael Kors se deschide in anul 2000 pe Madison Avenue in New York, iar anul 2002 aduce deschiderea unui nou magazin in Districtul Ayoma din Tokio; in aprilie 2005 se deschide un magazin sub semnatura Michael Michael Kors in Hong Kong, iar in 2006 in Seoul – Korea; alte locatii: New York, Beverly Hills, Dubai.
In septembrie 2000 Kors lanseaza sub licenta Parfums Givenchy, o linie de parfumuri destinate femeilor. Succesul nu intarzie sa apara, astfel ca pasul urmator a fost lansarea unei linii de parfumuri masculine; in primavara anului 2001 Michael isi extinde activitatea si pe segmentul de incaltaminte, genti si ochelari.

Lansarea colectiei sale in toamna anului 2004 in peste 350 de magazine la nivel national a reprezentat un eveniment de o amploare fara precedent si a inclus atat imbracamintea feminina cat si cea masculina ready to wear, accesorii, genti, incaltaminte, tricouri personalizate, ceasuri, fulare.
In primavara anului 2005 apare parfumul “Island Michael Kors” care castiga in 2006 premiul FiFi pentru ”best bath & body collection” si duce ulterior la o lansare in editie limitata a “Island Michael Kors Fiji” si “Island Michael Kors Hawaii”.
O alta particularitate a lui Michael Kors este aceea ca foarte multi tineri americani promitori care aveau sa se impuna mai tarziu in industria modei, au lucrat pentru el: Derek Lam (nominalizat in 2005 de CFDA cu Swarovski’s Perry Ellis pentru talente promitatoare) a lucrat timp de 12 ani ca designer in linia KORS Michael Kors, Peter Som (nominalizat in 2005 cu Swarovski’s Perry Ellis) – de asemnea designer la Kors, Lazaro Hernandez cofondatorul Proenza Schouler  (nominalizat in 2006 cu distinctia Womenswear Designer of the Year).

Michael Kors este implicat in numeroase organizatii caritabile, face parte din consiliul CFDA ( The Council of Fashion Designers of America) si actualmente locuieste in New York City cu prietenul sau Lance La Pere – vicepresedinte la Michael Kors Women’s Design. In 2004 este invitat sa faca parte din juriul unui show tv Project Runway; chiar daca la inceput a ezitat, show-ul a avut premiera pe 1 Decembrie 2004, iar el s-a bucurat de o popularitate extraordinara, atragandu-si multi fani datorita modului original de a critica.

Celebritati care au imbracat haine Kors : Michelle Obama, Jennifer Lopez, Charlize Theron, Mary J. Blige, Liv Tyler, Ellen Pompeo, Madonna, Barbara Streisand, Gwyneth Paltrow, Kate Bosworth, Jessica Simpson, Jennifer Hudson, Catherine Zeta Jones, Sharon Stone, Angelica Huston, Sigourney Weaver.
Lista parfumurilor marca Kors si anul aparitiei:
2000 Michael Kors (feminin)
2000 Michael Kors (masculin)
2001 Michael (feminin)
2001 Michael (masculin)
2001 Notes from Michael “Glenplaid”( feminin)
2001 Notes from Michael “Houndstooth” (feminin)
2001 Notes from Michael “Tattersall”( feminin)
2003 Kors(feminin)
2004 Sheer Michael (feminin)
2005 Island Michael Kors (feminin)
2007 Island Hawaii (feminin)
2007 Very Michael Kors (feminin)
2008 Michael Kors Very Pretty (feminin)
2008 Island Bermuda (feminin)
2008 Island Capri (feminin)
2008 Island Fiji (feminin)
2009 Chic (feminin)

Your email address will not be published. Required fields are marked *