Migrenele si cum poti avea o viata fericita fara ele

Migrenele se regasesc in randul oamenilor, conform estimarilor, intr-un procent cuprins intre 15 si 20% , facand din ele a treia boala din lume de care sufera oamenii, conform World Health Organisation.

Migrenele se regasesc in randul oamenilor, conform estimarilor, intr-un procent cuprins intre 15 si 20% , facand din ele a treia boala din lume de care sufera oamenii, conform World Health Organisation. Se crede despre migrene ca sunt o consecinta a unor boli ereditare neurologice, o stare cauzata de anumite mutatii genetice. Aceste mutatii afecteaza o anumita proteina din creier care inhiba activitatea electrica din creier. Iar durerea intensa este provocata de creier care se irita de la ceva anume si incearca cumva sa incetineasca lucrurile; de aceea durerile de cap sunt adesea insotite de vedere incetosata si de un sentiment de boala, o stare de rau. Din fericire, aceasta experienta nedorita poate fi tratata in diverse moduri …

Ia-ti gandul de la durere!

Programarea neuro-lingvistica (PNL) este o metoda de lucru cu gandurile tale pentru a-ti schimba obiceiurile, care se pare ca ajuta in cazul migrenelor. Folosind anumite vizulizari, se crede ca poti aborda problema fara a utiliza medicamente, scazand in acelasi timp si nivelul general de stres.
Ai putea sa te gandesti la o culoare cu care sa asociezi durerea si apoi, imagineaza-ti ca culoarea se transforma in alb. Daca durerea persista, repeta procesul pana cand culoarea devina alba si ramane alba.

Acupunctura si migrenele

O analiza a peste 16 studii, certifica faptul ca acupunctura ajuta durerile de cap. Si nu putine sunt cazurile unor pacienti care au mers si cu alte tipuri de dureri – la maini sau picioare – insotite si de dureri de cap si in urma acupuncturii, au revenit la normal, simtindu-se excelent.

Masajul si migrenele

Ca si la yoga, maseaza-ti gatul, maxilarul si scalpul, pentru a ajuta la stimularea circulatiei si relaxarea mintii si a corpului, toate ducand la reducerea durerii. Se pare ca masajul indian impotriva migrenelor este cel mai eficient, inlocuind cu succes de multe ori, pastilele.
Aplica usor ulei de masaj de lavanda pe tample, apoi treci degetele peste intreaga frunte; continua cu degetele in spatele urechilor si coboara pe gat, cu mangaieri incete si ferme.

Intinde-te!

Yoga are multiple beneficii care pot reduce durerile de cap, de la relaxarea muschilor stransi in gat si maxilar, pana la cresterea fluxului de sange la creier. O ora de yoga zilnic timp de 5 zile pe saptamana timp de 1-2 luni, reduce atat frecventa cat si intensitatea durerilor de cap si a migrenelor, conform unui studiu.

Ai grija de intestin!

Conform unui studiu din SUA, exista anumite persoane care au diverse tipuri de bacterii in intestin, care le face mai sensibile in cazul anumitor tipuri de alimente. Cercetarile au aratat ca cei aflati in aceasta situatie, au mai multe bacterii care proceseaza nitrati si sugereaza ca durerile vin in urma “ruperii” mai eficiente a nitratilor, ducand la dilatarea vaselor de sange din scalp si cap.
Exista de ceva timp o anumita idee ca alimentele pot duce la dureri de cap si ca exista o legatura intre acestea, microbiom si migrene.

Ochelari noi

Daca iei contact mai des cu lumina albastra de la dispozitivele electronice de astazi, exista posibilitatea ca anumite dureri de cap sa vina si din aceasta cauza. Astfel, o pereche de ochelari adecvata, se pare ca ar solutiona problema, Vista-Meh fiind creati pentru a opri reflexiile de lumina si implicit, a reduce oboseala ochilor si migrenele.

Exista multe cazuri ale unor pacienti care au ajuns la optometrist, au verificat vederea acolo neexistand nicio problema, dar dupa o perioada de 2-3 saptamani de purtat ochelarii Vista-Meh, migrenele si durerile de cap, aproape ca nu au mai existat.