Mihaela Alexandru despre machiaj, arta si Diva Academy

Mihaela Alexandru este ambitioasa si frumoasa, pasionata si perfectionista, tipul de antreprenor care nu se multumeste cu satisfactia atingerii obiectivelor.
Famost

Mihaela Alexandru este ambitioasa si frumoasa, pasionata si perfectionista, tipul de antreprenor care nu se multumeste cu satisfactia atingerii obiectivelor si asta pentru ca, in momentul in care se afla aproape de finalizarea proiectelor, isi „ofera” altele. Si aici am mai adauga si faptul ca este o vizionara, dat fiind ca multe din ideile, proiectele pe care le-a initiat, sunt inedite, unice si aduc prospetime segmentului pe care l-a imbratisat cu ceva timp in urma: machiajul.

Renuntand la o cariera in care cifrele dominau activitatea, ea ales ceea ce poate simtea de mult timp: un domeniu care sa-i dea frau liber imaginatiei, un taram care nu cunoaste granite, pentru ca, dupa cum s-a demonstrat de-a lungul timpului, arta, in toate formele ei, nu cunoaste limite.

Succesul de care se bucura Mihaela Alexandru este unul cat se poate de firesc, natural, o consecinta a dragostei pentru makeup si a implicarii in acest frumos domeniu. Iar Diva Academy – scoala de machiaj pe care o gestioneaza, reprezinta iarasi dovada aprecierii ei ca profesionist si ca om, dar fiind numarul mare de persoane care vor sa fie initiate in arta machiajului, alaturi de alte servicii de infrumusetare oferite de frumoasa locatie.

Pregatita oricand sa se implice in tot mai multe proiecte din domeniul beauty si cele tangentiale acestuia, Mihaela Alexandru a intrat si pe piata cursurilor online, prin intermediul unui concept care aduce lucruri deosebite in viata celor ce iubesc machiajul. Despre aceste lucruri, despre evolutia profesionala si ce inseamna viata de makeup artist – cu parti bune si sacrificii, alaturi de multe alte lucruri utile si interesante, aflam prin intermediul urmatorului dialog.


Buna, Mihaela si „Bine ai (re)venit” in paginile revistei noastre! Ce inseamna machiajul pentru tine?
Buna, bine v-am regasit! Pentru mine, machiajul este mai presus de o ocupatie, este o arta, un mod de a ma exprima. Si cand spun acest lucru, nu ma refer la sfera machiajului purtabil, cel pe care il realizez de obicei pentru clientele mele, ci la machiaj in general, cu toate ramurile acestuia, fie ca vorbim de cel adaptat pentru podium, editoriale, sedinte foto de tip portofoliu.

De unde a plecat acesta pasiune pentru machiaj? A existat dintotdeauna sau ai descoperit-o ocazional?
Da, a existat dintotdeauna. Aveam in jur de 8 anisori cand am descoperit cat de multe lucruri pot realiza cu rujul mamei J. Pasiunea a plecat din dragoste pentru frumos.

Care era pregatirea de baza pe care o are Mihaela Alexandru si care au fost motivatiile principale in a lua decizia de a te dedica in totalitate machiajului?
Trebuie sa mentionez ca pana la a ma dedica complet pasiunii mele si a face din ea un full time-job, am lucrat in domenii cu totul diferite, industrie, automatizari, IT. Dupa 3-4 ani de imbinat ambele meserii, pregatirea mea era destul de riguroasa, aveam deja la activ peste 10 cursuri de baza si cel putin tot atatea perfectionari, cand am simtit ca nu imi mai permite timpul si energia sa le fac pe ambele. Si atunci am luat o decizie, de a-mi incheia socotelile cu automatizarile si a da frau liber pasiunii si laturii mele creative!

Cum au fost inceputurile cand te-ai intersectat prima oara cu abecedarul machiajului?
Ca toate inceputurile. Placute, dar si dificile. Am avut tot felul de emotii, satisfactii, dar si nemultumiri. Mi le amintesc pe toate foarte bine si toate acestea ma ajuta acum sa imi sfatuiesc si pregatesc foarte bine cursantele pentru parcursul ce le asteapta in domeniu.

Succesul de care se bucura Mihaela Alexandru este unul cat se poate de firesc, natural, o consecinta a dragostei pentru makeup si a implicarii in acest frumos domeniu.

Ai fost ajutata/ sustinuta sa intelegi tot ce tine de machiaj de anumite persoane sau esti o persoana autodidacta?
Am fost sustinuta, dar in alt sens. In primul rand de familie, incurajata de prieteni, dar recunosc ca sunt si foarte ambitioasa, perfectionista si acest lucru ma ajuta sa cresc. Sunt si la ora actuala, sustinuta si incurajata de ce dragi in tot ceea ce fac si chiar tin sa le multumesc pe aceasta cale!
In ceea ce priveste intelegerea machiajului, a venit de la sine.

Care a fost primul machiaj „oficial” pe care l-ai facut, din momentul in care ai intrat in aceasta lume? Iti mai amintesti carui tip de eveniment se adresa? Ai avut emotii?
😊 Da, emotii mari de tot ! Imi amintesc chiar foarte clar, am machiat cateva prietene pentru un botez si mi-a luat 2 ore si jumatate la fiecare 😊. Ma amuz si acum pe seama asta, insa e cat se poate de natural ce mi s-a intamplat.

A fost cineva care te-a incurajat sa mergi in aceasta directie sau ai facut dupa cum ai simtit?
Am facut 100% ce am simtit!

Care crezi ca sunt etapele/ pasii sau cum se ajunge la o maturitate in machiaj? Sunt necesare multe cursuri, practica mai multa, talent?
Sunt necesare toate acestea, dar, asa cum imi place mie sa spun, talentul poate fi „echivalat” prin multa, multa munca. Daca ai ambitie, vei reusi, poate chiar vei depasi in realizari pe cineva mai talentat, dar cu mai putina vointa, viziune si determinare.

Care ar fi cel mai bun sfat pe care l-ai primit din partea unui profesionist in machiaj, cu mai multa experienta decat tine? Sau a existat ceva care sa te impresioneze, sa-ti atraga atentia in mod deosebit?
Sigur ca da, sunt absolut fascinata de artistii creativi, nume precum Einat Dan, Roshar, Alex Box, Felix Shtein, Julia Voron, iar cel mai bun (as zice chiar magulitor) sfat sau indemn pe care l-am primit a fost de la Felix Shtein, dupa ce mi-a vazut cateva lucrari. Felix m-a sfatuit sa particip la celebrul campionat mondial, World Bodypainting Festival. Recunosc, nu l-am urmat (inca!), insa promit sa ma revansez si sa o fac cand se va putea, intr-un alt context decat cel actual.

De ce ar alege cineva sa invete machiaj de la Mihaela Alexandru si nu ar merge la o scoala concurentiala? Care iti sunt atuurile?

Care este scopul infiintarii Diva Academy si ce doresti sa transmiti cursantilor? Cum vezi tu predarea cunostintelor de machiaj, comparativ cu experientele traite de tine? Ce aduci in plus?
Diva Academy nu e doar o scoala de machiaj, e o lume a frumosului! Scopul nostru este sa educam si bunul gust al fetelor ce ne calca pragul, sa discearna ce e frumos in materie de accesorii, vestimentatie, cosmetica (in special sprancene), fotografie, editare, filtre, etc. Aducem in plus diversificare, actualitate, trenduri. Evoluam continuu, pe mai multe planuri.

De ce ar alege cineva sa invete machiaj de la Mihaela Alexandru si nu ar merge la o scoala concurentiala? Care iti sunt atuurile?
Sunt suficiente motive pentru care ar putea sa ma prefere. Unele persoane sunt atrase de firea mea calma, calda si prietenoasa. Altele de experienta si realizarile mele in domeniu; cele mai multe vin dupa recomandari de la foste cursante.
Pentru majoritatea, conteaza ce li se ofera de catre furnizorul de formare profesionala.
Diva Academy este o unitate de invatamant acreditata, unde gasesc o atmosfera calda, seriozitate, rabdare si atentie. Lucram cu cele mai bune produse de pe piata, trainer le este un campion in domeniu, asa ca rezultatele nu pot fi altfel decat exceptionale. Fetele primesc consultanta permanenta post-curs si garantia performantei.
Cursantele primesc o diploma autorizata, recunoscuta de Ministerul Muncii, de asemenea acceptata de toate statele membre UE.

Nu de mult timp, Diva Academy s-a mutat intr-o noua locatie. De ce a fost nevoie de acest pas si ce aduce in plus?
Necesitatea extinderii s-a ivit odata cu situatia pandemica si am decis sa ne mutam pentru a asigura un spatiu in care sa putem respecta distantarea sociala si a tuturor normelor COVID-9.
Dar, ne-am si diversificat activitatea cu servicii precum stilizare sprancene, hyaluron pen, astfel incat era necesar si un cabinet cosmetic, o camera de sterilizare, etc.

Ce fel de persoane iti vin la scoala? Au cunostinte de machiaj, pun mana prima oara pe o perie de machiaj? Cum gestionezi astfel de „inegalitati” de experienta?

Continuarea interviului cu Mihaela Alexandru o gasiti in revista Famost – editia martie 2021, GRATUIT aici!