Mihaela Tatu de vorba cu Daniela Sala

Media

Mihaela Tatu de vorba cu Daniela Sala

277

Mihaela Tatu este o cunoscuta prezentatoare TV din Romania. Si-a inceput cariera lucrand in radio, reusind sa obtina locul II, pentru cea mai buna voce radiofonica feminina. Mihaela Tatu a prezentat emisiunile “Viata bate filmul’’ la Pro TV, ,,De 3X femeie’’ la Acasa TV si ,,Celebrii sau nu’’ la Antena 2. Mihaela Tatu a fost primul realizator TV care a reusit, in cadrul emisiunilor sale, sa atraga atentia telespectatorilor asupra problemelor reale cu care se confrunta femeia in societatea romaneasca. Dupa ce a prezentat cu succes 3 formate de emisiune, Mihaela s-a retras din lumina reflectoarelor pentru cativa ani, insa in anul 2018 a revenit la pasiunea acesteia, prezentand emisiunea ,,De vorba cu Mihaela Tatu’’. In prezent, este trainer ANC specializat pe tehnica livrarii mesajului in discurs, speaker motivational, gazda emisiunii ,,De vorba cu Mihaela Tatu’’, voice over la BTI, speaker si moderator permanent la Business Days.


Buna ziua si bine ai venit in paginile Revistei Famost! La ce varsta ai pasit in lumina reflectoarelor? A fost greu sa te faci remarcata?

Hai ca voi incepe ca la Vocea Romaniei :-))). “Cant de cand ma stiu”. :-))) !!! (scriu si rad cu pofta)!
De cand am fost mica mi-a placut pe scena. La serbari faceam de toate. Cantam, recitam, dansam, organizam … de toate. Si nu pot spune ca am avut acele emotii care “ineaca” sau blocheaza. In timp, am realizat ca sunt oameni care sunt nascuti cu anumite abilitati pentru “primul rand”. Poate ca de-aia mi-am si dorit sa ma fac actrita. Sau poate ca de aceea am facut mai tarziu balet si dans sportiv. Sau cursul de instructor de dans popular. Sau cursurile de teatru … Cine stie?! Asadar, nu mi-a fost straina lumina reflectoarelor si m-am facut remarcata in orice manifestare artistica pe care am practicat-o. Nu am mers pana la capat, pentru ca aceasta zona nu prea a fost pe placul mamei mele. Asa a fost sa fie.
De la 30 de ani, am inceput sa lucrez in Radio1 la Brasov si din acel moment, lucrurile au inceput sa curga altfel in aceasta zona “publica”, as putea spune. Si m-am si remarcat din prima.

Ce amintiri ai de la inceputul carierei tale?
Au trecut iata, 26 de ani de atunci. 8 noiembrie 1993. Multe, multe. Si frumoase. Pionieratul in radio de la emisie, pana la capitonat studioul. Noptile petrecute in studio ca sa invat muzica. Familiarizarea cu ditamai mixerul rusesc si emotiile primei mele emisii singura in direct. Revelioanele si celelalte sarbatori petrecute la serviciu pregatind programele speciale. Drumul la Bucuresti si participarea alaturi de colegii mei la concursul din cadrul Zilelor Marconi, emotii, premiul, bucuria …
Apoi, perioada de pionierat in televiziune. Lectiile de dictie. Entuziasmul si bucuria inceputului. Sansa de a cunoaste oameni deosebiti pe care pana nu demult, ii admiram de la distanta si care in timp mi-au devenit mentori si prieteni. Seriozitatea cu care imi pregateam aparitiile si nerabdarea cu care asteptam feedback-ul sau audientele. Prea multe amintiri ca sa incapa intr-un interviu. A fost o perioada absolut minunata!

La inceput ai lucrat in radio. Cum a fost trecerea de la Radio la TV pentru Mihaela Tatu?
Fireasca si destul de asteptata. Faceam o emisiune pentru copii la radio, care a prins mai multa viata si contur la televiziune.
Insa radioul va ramane marea mea iubire. Sa poti sa schimbi starea de spirit a unui oras doar prin intermediul informatiilor si a vocii … Este fascinant.

Ce amintiri ai de la prima ta transmisiune in direct?
Vaaaaai … n-am s-o uit cat traiesc.
Imi petrecusem cateva nopti bune in radio ca sa invat butoanele mixerului, ca sa fac trecerile intre piese, ca sa vorbesc doar pe partea orchestrala a melodiilor dupa modelul RadioOne Londra si Radio Contact, si ca sa imi aleg muzica prietenoasa si cu deschidere pentru programul de dimineata.
Si a venit si ziua mult asteptata. Mihaela Tatu singura in emisie. Programul de noapte fusese tinut de catre prietena mea Camelia Petrus, care in dimineata aceea a hotarat sa mai ramana putin in radio, ca sa ma ajute daca ar fi fost cazul. Zis si facut. Nu prea dormisem de emotii. Imi scrisesem textul pentru dimineata, piesa aleasa era a trupei The Beatles, am potrivit-o de la momentul inceperii – era pe caseta, cu creionul … cine isi mai aminteste, stie despre ce vorbesc. Ma asez la mixer, imi potrivesc microfonul, dau drumul piesei, ridic calea ca sa pot sa imi spun mesajul de dimineata si … pauza. :-))) Am spus doar un “da”.
M-am ridicat urgent de pe scaun si am plecat la baie. Norocul meu a fost Camelia care a preluat emisia :-)))
Am iesit pe balcon, am respirat adanc de mai multe ori si m-am intors, chiar daca palida, pregatita pentru direct. Cam asa s-a desfasurat prima mea emisie la Radio1 Brasov. Dupa care, totul a curs.

Ce a insemnat pentru Mihaela Tatu primul format de emisiune moderat?
Primul format de emisiune pe care l-am moderat a fost la TVS Holding in Brasov unde am lucrat vreo 9 luni. Era realizat impreuna cu un coleg si era un fel de Album duminical. Reportaje si interviuri realizate pe teren, muzica si invitati. Lucram mult. Mai ales la montaj. Eram foarte la inceput. Si acolo am facut pionierat. Atunci am invatat sa fiu relaxata in fata camerei bineinteles la acel nivel.
Apoi au urmat emisiunile de la Protv Brasov, insa marea provocare a fost emisiunea “Viata bate filmul” de la Protv Bucuresti.
Am fost un altfel de prezentator, intr-un altfel de format, la un post de televiziune indraznet si deschizator de drumuri, care a definit notiunea de televiziune comerciala. Mi s-a construit o poveste din ciclul “iata ca se poate” si am pornit.
Si toata povestea asta, a insemnat pentru mine o cotitura la 180 de grade, schimbandu-mi definitiv viata.
Ai avut un idol? Cine a fost acela?
Nu am avut idoli, am avut modele, mentori. Si mai e ceva. Am capacitatea si deschiderea de a invata cate ceva, constient sau inconstient, de la toate fiintele cu care relationez. Iau de la fiecare ceea ce mi se potriveste si imi place, si fug de exemplele de “asa nu”. Imi vin in minte acum Sanda Taranu, Mariana Zaharescu, Florian Pittis, Paul Grigoriu, Eugenia Voda, Catalin Stefanescu, Florin Calinescu, Andreea Esca, Carmen Avram, Ileana Carstea Simion, Adrian Sarbu … o Doamne si exemplele ar putea continua. Si asta doar din media, respectiv radio si televiziune. Nu mai amintesc presa scrisa. Sau din celelalte domenii din care am avut onoarea si sansa sa cunosc adevarate valori umane.

Cu ce prezentator tv din strainatate empatizezi?
Iar vin si zic, nu cu unul, cu mai multi. De la Larry King pana la Oprah si de la Ellen DeGeneres pana la Jimmy Fallon. Sunt mai multi. Repet, am aceasta deschidere.

Care a fost cel mai fericit moment din cariera ta? Povesteste-ne cateva amanunte!

Continuarea interviului o gasiti in revista Famost – editia aprilie 2019 GRATUITA Aici!

Material/ interviu realizat de Daniela Sala

Comments are off this post!