Mirela Diaconu despre moda cu Andreea Nebunu

Mirela Diaconu - bine ai venit in paginile revistei Famost! Spune-ne pentru inceput, cateva lucruri despre tine: ce pregatire ai, studii, cum ti-ai inceput cariera ...

Mirela Diaconu – bine ai venit in paginile revistei Famost! Spune-ne pentru inceput, cateva lucruri despre tine: ce pregatire ai, studii, cum ti-ai inceput cariera
Buna, iti multumesc pentru invitatie. 🙂
Cariera mea ca fashion designer a inceput dupa ce am absolvit cursurile de moda ale NABA (Nuova Accademia di Belle Arti) si am facut un master in Accessories Design la Domus Academy, ambele in Milano. In 2007 am inaugurat studioul de creatie in Bucuresti, locul unde m-am definit ca designer si unde sunt expuse o parte din creatiile mele.

Cand ai realizat ca vrei sa intri si sa activezi in industria modei? Ce te-a impulsionat?
Mi-am descoperit pasiunea pentru designul vestimentar la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, mergand, ulterior, pe aceasta cale. La Milano am reusit sa lucrez in paralel cu studiile pentru unele case de moda de acolo, ceea ce m-a ajutat foarte mult in formarea mea ca profesionist, iar faptul ca am reusit sa creez ulterior un brand propriu, ma bucura enorm.

Ce inseamna moda pentru Mirela Diaconu?
Pentru Mirela Diaconu moda inseamna perceperea instinctiva a ceea ce este corect si adecvat pentru un anumit moment. Un bun designer are un fler deosebit in combinarea materialelor si a culorilor, in construirea formelor, cat si in imbinarea modei cu functionalul (moda, fara sa tina cont de functionalitate, devine ridicola; functionalitatea fara moda este o oportunitate irosita).

Care a fost primul articol creat si de ce l-ai creat? Ce te-a inspirat?
Prima piesa a fost o rochie verde de matase pe care am creat-o pentru o prietena. M-am gandit in primul rand la un model care sa o puna in valoare si care sa ii exprime personalitatea, apoi am ales culoarea, materialul si accesoriile.

Cine se ocupa de conceptul colectiilor?
Eu 😅. Eu aleg tema colectiei (tinand cont si de tendintele momentului), apoi dezvolt conceptul; aleg culorile si tesaturile, desenez modelele si urmaresc tot procesul tehnologic pana la crearea prototipurilor. Consider ca un designer trebuie, in primul rand, sa puna pasiune in ceea ce face si sa faca lucrurile in modul cel mai onest si personal. In felul acesta, rezultatul este autentic, iar lumea apreciaza lucrurile adevarate, sincere.

Pentru Mirela Diaconu moda inseamna perceperea instinctiva a ceea ce este corect si adecvat pentru un anumit moment.

Ce mesaj transmiti prin colectiile tale?
Creatiile mele se adreseaza unei femei care este constienta atat de atuurile sale fizice, cat si de defecte, dar care stie cum sa se puna in valoare. O femeie care este creativa si curajoasa in combinatii, fara sa fie prea studiata.

Cum arata ultima colectie semnata Mirela Diaconu?
Colectia SS2021 spune povestea femeii independente prin liniile indraznete si taieturile impresionante, ce se imbina armonios intr-un mix efervescent de elemente inedite si texturi diafane. Este dedicata femeii stilate, sofisticate si aventuroase, femela alpha a oraselor cosmopolite, echivalentul unei sirene urbane.

Care este cea mai frumoasa experienta de cand lucrezi in aceasta industrie?
Pentru mine cele mai frumoase experiente si totodata cele mai mari satisfactii sunt atunci cand vad femei purtand creatiile MD.
Pandemia a schimbat piata de fashion din Romania. Cum ai trecut peste acest impediment?
In ultimul an, pentru a ma adapta pietei si cerintelor, am mizat foarte mult pe vanzarile online. Totodata, am schimbat si linia colectiilor, axandu-ma mai mult pe daywear si mai putin pe eveningwear.

Unde te putem gasi pe tine si brandul tau si de unde putem achizitiona creatiile tale?
Creatiile MD le puteti gasi pe site-ul www.mireladiaconu.com si in Showroomul din strada Av. Petre Cretu.