Modul in care interactionezi cu cei din jur si importanta acestuia

ul in care interactionezi cu cei din jur este esential inainte de toate pentru tine, dar si pentru ceilalti, atat din punct de vedere al eliminarii singuratatii, dar si a evolutiei noastre ca oameni intr-un mod sanatos si constient.

Modul in care interactionezi cu cei din jur este esential inainte de toate pentru tine, dar si pentru ceilalti, atat din punct de vedere al eliminarii singuratatii, dar si a evolutiei noastre ca oameni intr-un mod sanatos si constient. Oamenii de stiinta si studiile considera ca ai nevoie de conexiuni zilnice care sa te ajute in acest demers, dar care ar fi cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont?

Daca incepi sa iti faci planuri cu cine sa interactionezi, trebuie sa iei in calcul ca persoanele respective, nu trebuie sa fie neaparat de la tine din casa. Cu toate acestea, trebuie sa prioritizezi modul in care interactionezi cu oamenii de care esti atasat emotional cel mai mult; pot fi 10 persoane sau 15, rude, prieteni apropiati, conversatiile cu acestia fiind cele mai adecvate pentru tine si aducandu-ti cele mai mari beneficii. Bineinteles ca acest lucru nu inseamna ca a avea coversatii cu alte persoane in afara acestora sunt egale cu zero sau nu aduc nimic bun in viata ta! Cel mai important lucru in ceea ce priveste conexiunea este calitatea si nu cantitatea, asa ca, poti avea si 3 sau 5 persoane de care esti atasat emotional si cu care poti comunica foarte bine.

Daca te gandesti la calitatea conversatiilor care poate nu se ridica la asteptarile tale, mai ales daca orele nu sunt cele mai potrivite sau nu esti intr-o forma buna, acestea sunt griji inutile. In discutiile pe care le porti cu cineva, nu trebuie sa fie mereu profunzime si nici nu este eficient din punct de vedere energetic. Pe de alta parte, este mult mai bine sa te concentrezi pe conversatii variate, fie ca vorbim de afectiune, glume, diverse planuri. Mai mult decat atat, daca intentionezi de exemplu sa stai de vorba cu cineva cu care ai o relatie mai apropiata, acest lucru iti ofera o emotie mai mare, o emotie deosebita, lucru care te va hrani si mai mult, din punct de vedere social.

De ce o discutie la o plimbare cu un prieten te umple, iar o discutie pe social media iti lasa un anumit gol interior … nu te completeaza? Pentru ca nu toate tipurile de interactiuni sociale sunt egale, la fel ca nutrientii din diverse mancaruri; conversatiile fata in fata sunt in varful piramidei, dupa care avem apelurile telefonice, apoi mesajele video si text si la urma, cele de pe retelele sociale.

Modul in care interactionezi, felul in care comunici, iti ofera multe informatii de la persoana in cauza despre cum se simt, iar acest lucru nu se intampla din ceea ce zic, ci din modul in care o fac. Si cu cat interactiunea sociala este mai complexa si ai mai multe indicii, cu atat relatia si comunicarea sunt mai calitative. Apelurile video nu sunt la fel de eficiente pentru ca cer prea multe de la tine … te intereseaza mereu sa stii cum iti sta parul, daca se vede bine machiajul, contactul vizual cu cealalta sau celelalte persoane trebuie sa fie unul corespunzator. Iar social media este echivalentul mancarii tip junk food, satisfacandu-ti nevoia pe moment, in timp ce foamea sociala va reveni in scurt timp.

Noi prieteni

Indiferent ca iti doresti sa aduci persoane noi in cercul mentionat la inceputul articolului sau pur si simplu vrei noi prieteni in viata ta, exista multe modalitati pentru aceasta. Poti cauta grupuri care sa corespunda intereselor tale, fie ca este vorba despre pasiuni ca fotografia sau limbile straine; te poti angrena in activitati de voluntariat. Si in afara de expunerea catre alte persoane, interesele comune iti pot maximiza abilitatile de relationare, existand anumite lucruri care stau la baza unei prietenii, umorul, gustul muzical, pasiunile, opiniile politice, educatia, limba, locul unde ai crescut, fiind printre cele mai importante. Si cu cat imparti mai multe din acestea cu cineva, cu atat relatia va fi mai puternica. De retinut este faptul ca efectuarea de activitati in grup in sincron, creste eliberarea endorfinei 100%, ceea ce ajuta la construirea conexiunilor.

Modul in care interactionezi cu tine

Oricat de contraintuitiv poate parea, interactiunea cu ceilalti este mai mult despre dezvoltarea relatiei cu tine, in timp ce iti faci timp pentru altii. Pe de alta parte, trebuie sa separi singuratatea de timpul de a fi cu tine insati. A fi cu tine insuti nu inseamna singuratate, diferenta intre cele doua, fiind alegerea; iti doresti sa fii in preajma celorlalti sau sa fii deconectat de ce este in jur. A sta singur cu tine este important, facand parte din diversificarea sociala; si acest lucru este diferit de la persoana la persoana. Unii simt nevoia sa fie deconectati o ora, altii poate o zi intrega; unii vor sa fie „detasati” de tot de realitate (fara telefoane, calculatoare) si sa stea linistiti citind o carte, altii lasa loc doar pentru ce este mai important (email-uri).

In alta situatie, daca te simti singur acasa, exercitiile fizice pot fi un bun mod de a nu permite sentimentelor negative sa te cuprinda. Te ajuta la eliberarea endorfinei, lucru care te va face sa te simti mult mai bine ulterior.