Mon ARTelier cu Andreea Nebunu

Spune-ne despre Mon ARTelier, povesteste-ne cateva lucruri despre tine: ce pregatire ai, studii, cum ti-ai inceput cariera.

Spune-ne despre Mon ARTelier, povesteste-ne cateva lucruri despre tine: ce pregatire ai, studii, cum ti-ai inceput cariera.
Numele meu este Alina, insa de vreo 12 ani multi oameni imi spun Iarina, dar primesc asta cu zambet si cu acelasi drag cu care am stiut din prima ca pe fiica-mea o voi numi Iarina. 😊 So, sunt mama unei fetite de 12 ani, care a ajuns sa-mi fie inspiratie si o femeie care s-a plimbat prin mai multe „lumi” pana sa isi aleaga drumul potrivit. Mai exact, odata cu terminarea liceului, m-am inscris la Facultatea de Cibernetica, insa dupa doi ani de „studiu matematic”, am ajuns la concluzia ca viata e mai precisa atunci cand lumea nu este prea exacta si cand in paginile ei poti lasa loc de mai multa visare. 😊 Ulterior, m-am licentiat in Management si am facut un master in Integrare Europeana.

Acesta mi-a deschis noi perspective si mi-a oferit, calatorind si interactionand cu oameni, posibilitatea de a vedea particele din lume, prin alti ochi: cateodata cu multa culoare, altadata in linii minimale si la tol festiv, uneori eclectica, alteori abstracta, dar mereu cu un ocean de curiozitate. Am experimentat inca de mica dorinta de a patrunde „dincolo” de cotidian, de a da mana cu arta creatiei vestimentare si de a ma opri la acel vis repetitiv din copilarie: „Eu trebuie sa ma ocup si de hainele altor oameni, nu doar de ale mele!

Cand ai realizat ca vrei sa intri si sa activezi in industria modei? Ce te-a impulsionat?
Dintotdeauna am visat asta, doar ca Iarina m-a determinat sa incep sa traiesc asa cum am visat, sa imi dau voie sa vad lumea doar prin ochii frumosului si mi-a dat increderea maxima in mine ca femeie, ca potential si ca mod de exprimare.

Ce inseamna moda pentru tine?
Libertate. Libertate de gandire. Libertate de exprimare. Libertate de visare. Libertate de alegere fara bariere. Libertatea de a ma scrie pe un metraj, fix cum m-as fi scris pe o coala alba si mi-as fi facut publica scrierea (asta daca as fi avut curaj cu scrisul). 😊

Ce mesaj transmite Mon ARTelier prin colectiile sale?

Ce mesaj transmite Mon ARTelier prin colectiile sale?
Clar, feminitatea! Femeia metafora este laitmotivul fiecarei piese vestimentare pe care o creez, de la geneza si pana la delicatetea cu care isi ascunde cateodata forta indestructibila, astfel incat sa nu intimideze, ci sa inspire (de aici si numele colectiei mele, FEMMETAPHORA).

Care este cea mai frumoasa experienta de cand lucrezi in aceasta industrie?
Cea mai frumoasa experienta este trairea dincolo de concret a acestei calatorii in sine: emotia zilnica, vibratia constanta, rezonanta cu oamenii. Daca ar fi sa ma opresc la ceva concret, as alege dintre toate experientele traite, emotia transmisa prin haine si cuvintele unei doamne care m-au induiosat: „Alina, tu faci oamenii mai frumosi!”

Ce pregatesti pentru viitor?
Planurile de viitor pentru Mon ARTelier se creioneaza din ce in ce mai mult catre mediul online. Experientele traite in ultima perioada mi-au intarit clar sentimentul ca in orice exista schimbare si ca totul este imprevizibil, precum este si moda.

Creatiile mele pot fi urmarite pe contul de Facebook Mon ARTelier, pe Instagram @monartelier si pe site-ul www.monartelier.ro.

Unde te putem gasi pe tine si brandul tau si de unde putem achizitiona creatiile tale?
Pe mine ma puteti gasi foarte usor, in mare parte pe contul meu de instagram @iarina_alina. Acolo imi petrec cel mai mult timp si trebuie sa recunosc ca sunt un adevarat #InstaLover. Creatiile mele pot fi urmarite pe contul de Facebook Mon ARTelier, pe Instagram @monartelier si pe site-ul www.monartelier.ro. Comenzile se pot face direct de pe site, printr-un mesaj pe retelele sociale sau la numarul de telefon 0765 465 994.