Nadja Auermann – Marlene Dietrich sau Fecioara cu Chip de Gheata?

Supermodele

Nadja Auermann – Marlene Dietrich sau Fecioara cu Chip de Gheata?

96

Masuri : 91-64-92
Inaltime : 180 cm
Culoarea ochilor : albastri
Culoarea parului : blond
Nadja Auermann s-a nascut pe 19 martie 1971, in Germania la Berlin si a fost unul dintre cele mai cunoscute supermodele ale anilor ’90. Valentino a asemanat-o din punct de vedere fizic cu celebra Marlene Dietrich.
Un cronicar de moda de la New York Times, Guy Trebay, a descris-o pe Auermann astfel: „fecioara cu chip  de gheata si picioare de saritoare cu prajina”.
In 1990 Nadja soseste la Paris, semnand un contract cu Agentia Karins Modelling. In 1991 semneaza cu Elite, iar chipul ei apare pe copertele revistelor de moda, inclusiv in editia frantuzeasca Vogue. Apare in reclamele pentru hainele firmei Benetton.
In septembrie 1994, coperta publicatiei Harper’s Bazaar titreaza o critica la adresa machiajului ei excesiv.
Nadja apare in anul 1997 in Guinness World Records ca manechinul cu picioarele cele mai lungi (112 cm), record doborat in 1998 de Ana Hickmann (117 cm) care va fi la fel depasit in anul 2000 de Adriana Karembeu (125 cm).
A prezentat moda pentru Versace si a aparut in fotografia de reclama a brandului in fuste mini, alaturi de Kristen McMenamy, Christy Turlington, Claudia Schiffer, Cindy Crawford si Stephanie Seymour. Poza a fost facuta de celebrul fotograf Richard Avedon. A aparut in videoclipul melodiei lui George Michael, „Too Funky”.
In urmatorii ani, Auermann a fost fotografiata de catre Ellen von Unwerth si a aparut in interiorul si pe copertele numeroaselor reviste de moda. In 1997 a nascut primul copil, o fetita pe nume Cosima. Doi ani mai tarziu, s-a casatorit cu actorul german Wolfram Grandezka. Cuplul a avut un fiu, Nicolas, in acelasi an, dar au divortat cativa ani mai tarziu, in 2005. In 2009 a anuntat venirea pe lume a celui de al treilea copil, tatal fiind un medic din Bonn.
In ultimii ani, Auermann a lansat propriul parfum, „Nadja Auermann” si a devenit si actrita. A aparut in doua productii cinematografice germane: „Letztes Kapitel” (2005) si „Dornröschens Leiser Tod” (2004).
Ii place sa isi petreaca vacantele in statiunea Heiligendamm, pe coasta germana a Marii Baltice. Este vegetariana. In 2011 a fost cercetata si condamnata de catre o instanta germana pentru evaziune fiscala.

Comments are off this post!