Necesare pentru confortul de acasa

Stil de viata

Necesare pentru confortul de acasa

34

In cazul in care muncesti de acasa, ai nevoie de anumite lucruri necesare pentru a-ti asigura un minim de confort! Nu te speria, pentru ca nu trebuie sa cheltui multi bani, ci sa investesti inteligent! Iata in continuare despre ce este vorba!

Scaun cu minge aerobic
A-ti schimba scaunul obsinuit de birou cu unul despre care se spune ca are scopuri medicale, nu este cea mai inspirata miscare. Marketingul agresiv sustine ca aceste scaune ard calorii, intaresc muschii abdomenului, pelvisul, muschii spatelui, dar in adevar, nu exista nicio dovada in acest sens. Expertii in ergonomie, sustin ca a-ti odihni coloana in curba sa naturala pe un scaun normal cu spatar, este mult mai buna, decat sa incerci sa mentii un spate drept fara sustinere, mai ales pentru perioade mai mari de timp. Mai bun decat astfel de scaune, este faptul ca la fiecare jumatate de ora, ar trebui sa te ridici si sa te misti, sa mergi pentru cateva minute. Pentru sanatate per total, a sta jos prea mult timp, duce la cresterea riscului de boli de inima, diabet de tip 2, cancer, conform unui studiu publicat cu 2 ani in urma in Annals of Internal Medicine.

Scaun de birou
Acest tip de scaun cu rotile este foarte util, permitand ajustari ca inaltimea si ce este mai important, ofera sprijin lombar. Indiferent ce alegi, trebuie sa stai cu picioarele plate pe podea, cu mainile la 90 de grade si pe cotiere in timp ce tastezi; umerii trebuie sa fie relaxati. Centrul monitorului trebuie sa fie la nivelul ochilor. In momentul in care stai pe spate, pierzi din functionalitatea scaunului.

Biroul in picioare
O sedinta prelungita de stat pe scaun, poate avea efecte negative asupra sanatatii, iar un astfel de birou, nu inseamna ca stai jos mai putin sau nu mai ai nevoie de activitate fizica. Un studiu a constatat ca este optim sa stai jos 20 de minute, 8 sa stai in picioare si 2 sa te misti. Un birou in picioare cu un scaun mai inalt, pot face posibila aceasta optiune.

Patul
Pozitiile incomode pe care le poti adopta in timp ce stai in pat cu laptopul, pot duce la dureri de gat si spte. Pentru a evita acest lucru, stai cu spatele drept la perete, cu o perna amplasata orizontal in partea inferioara a spatelui si una asezata vertical de-a lungul coloanei vertebrale pentru amortizare. Pentru pozitionarea laptopului corect in poala, pune cateva perne pe coapse pentru a te uita la latop in fata si nu in jos. Ai grija de asemenea, ca laptopului sa nu-i fie afectata ventilatia, pentru ca exista posibilitatea unei supraincalziri.

Comments are off this post!