Niagen

Niagen este noua forma patentata de vitamina B3.

Niagen este noua forma patentata de vitamina B3 se pare ca este cheia unei energii fara limite si a intineririi celulare!

In cursul normal al vietii, energia este o caracteristica a copiilor, care alearga de dimineata pana seara si nu obosesc, insasi tinerii parinti fiind in dificultate sa tina pasul cu ei. Cu trecerea timpului, aceasta energie scade simtitor, productia energiei la nivel celular, reprezentand unul din punctele de interes ale cercetatorilor, dat fiind faptul ca are legatura directa cu procesul imbatranirii.

Iata de ce, in centrul atentiei de ceva timp, este Niagenul sau nicotinamida ribosida – o forma a vitaminei B3, care creste productia energiei si imbunatateste procesul care face ca celulele noastre sa se comporte ca atunci cand eram tineri.

De-a lungul procesului de cercetare privind longevitatea, exista posibilitatea – daca ati urmarit – sa fi auzit de sirtuina, enzima despre care se presupune ca are rolul de a da longevitate vietii. In momentul in care cresti cantitatea acestora in celule, faci celulele mai sanatoase, mai robuste. Au dat rezultate excelente pe muste, viermi si soareci si chiar daca organismul uman este mult mai complex si noi traim mult mai mult, sunt necesare studii si analize mult mai profunde, pentru ca aceasta sa se transforme in realitate; si Niagenul chiar poate ajuta!

Cum lucreaza

Sirtuinele sunt activate de o substanta numita NAD (nicotinamida adenina dinucleotida) pe care corpurile noastre o produc atunci cand mancam. Studiile au aratat, ca pe masura ce inaintam in varsta, se pierde NAD, iar alimentatia normala pur si simplu nu produce aceeasi cantitate ca in tinerete. Procesul de producere a energiei devine din ce in ce mai putin eficient; studiile celulelor, pe animale si oameni, au demonstrat ca Niagenul creste nivelul NAD, aducandu-l la standarde normale. Cu cat ai mai mult NAD, stimulezi enzima sirtuina, care isi va accelera activitatea.

Rezultatele studiilor

In studiile pe animale, soarecii care au fost hraniti cu o dieta bogata in grasimi, au castigat cu 60% mai putina greutate cu Niagen in comparatie cu soarecii care nu au primit acest supliment. Mai mult, soarecii care s-au bucurat de aceasta alimentatie, au avut ulterior un nivel mai bun al zaharului in sange, colesterol sanatos, rezistenta mai buna si muschi mai puternici. In alte cercetari, Niagenul a fost folosit si a avut rezultate pozitive impotriva pierderii auzului de la zgomotele puternice, reducerea afectarii creierului in cazul Alzheimer, sunt imbunatatite functiile inimii bolnave.

Alte studii sunt in curs de desfasurare…

In cadrul Universitatii din Copenhaga se studiaza efectul niagenului asupra barbatilor supraponderati, iar in cadrul Universitatii din Colorado Boulder un studiu testeaza impactul Niagenului asupra functiilor fizice si metabolismului sanatos la adultii de varsta medie si varsta a treia. Dovezile actuale arata ca, in ceea ce-l priveste pe om, exercitiile fizice si o alimentatie slaba in calorii poate stimula formarea NAD, ceea ce este mai mult decat imbucurator.

Forme diferite ale vitaminei B3

Niagenul este o forma patentata a nicotinamida ribosida, o forma a vitaminei B3 gasita cel mai adesea ca ingredient in suplimente; poate fi adaugata in nutritie in diverse produse. Nicotinamida ribosida poate fi gasita adesea in lapte, anumite beri si alte alimente, dar cantitatile sunt insuficiente pentru a fi folosite in scop terapeutic. Un studiu efectuat, a demonstrat ca o doza de 100 mg de Niagen a crescut in mod eficient nivelul NAD. Impreuna cu alte vitamine B, B3 ajuta la transformarea carbohidratilor in energie, imbunatateste circulatia, ajuta la controlul inflamatiei si este folosit in producerea hormonilor. Niagenul si alte forme de vitamina B3 lucreaza in moduri diferite, dar niciuna nu o inlocuieste pe cealalta.

Iata cele mai comune forme de Vitamina B3 gasita in suplimente!

  • Niacina. In doze mari, Niacina creste nivelul colesterolului bun HDL, scade pe cel al colesterolului rau LDL si amelioreaza crampele menstruale. Se gaseste in produse care contin complexul vitaminelor B, in multivitamine si diverse produse energice.
  • Niacinamida nu are aceleasi efecte benefice ca niacina in ceea ce priveste colesterolul si se gaseste in multivitamine, complex al vitaminei B3 si in produse de imbunatatire al consumului de energie.
  • Hexaniacinat inositol este folosit pentru a scadea colesterolul, dar nu a fost atat de bine studiat ca niacina. Studiile de pana acum, au aratat ca imbunatateste claudicatia intermitenta si fluxul de sange de la extremitati, care poate cauza durere la picioare in timpul exercitiilor. Hexaniacinat inositol nu se gaseste in mod obisnuit in multivitamine, dar este vandut ca un simplu ingredient in suplimente, complex al vitaminelor B si in diverse formule pentru sanatatea inimii si a crampelor menstruale.