Media

HomeMediaNoaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de produs prima data in Timisoara
Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de produs prima data in Timisoara

Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de produs prima data in Timisoara

Dupa ce anii trecuti Iasiul si Clujul au fost orasele care au gazduit proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, anul acesta a venit randul Timisoarei sa isi aduca in prim plan oamenii creativi, designerii si creatorii produselor unicat. Asociatia Atelierul de Creatie vine cu cea de-a patra ediție a Nopții Albe pe data de 31 octombrie 2015, intre orele 19.00 – 02.00  la centrul cultural Ambasada (Str. Anton Seiller nr. 2).

Evenimentul – cu intrare libera – este o excelenta provocare, nu doar pentru creatori si designeri, ci si pentru toti cei ce apreciaza obiectele originale ale autorilor. Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, expozitie pop-up curatoriata de Mihaela Ion si Teodora Vladescu, vine cu un concept nou pentru evenimentele de profil, astfel ca, pe langa produsele expuse, cele mai interesante mixuri social chill cu influente groove vor fi mixate live toata noaptea de DJ Frunza.

In Timisoara simtim schimbarea in aer, stim sigur ca produsul de autor a patruns in spatiul artei contemporane si ca a devenit obiect de arta, asa ca te asteptam la o seara cocheta in compania designerilor si creatorilor nationali de produse si te invitam sa folosesti hashtag-ul #blanchenuit pentru a fi la curent cu toate noutatile evenimentului.

Afis-Noaptea-alba-a-creatorilor-si-designerilor-de-produs-timisoara

Editia de anul acesta a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs este finantata de Administratia Fondului Cultural National si se desfasoara in trei orase din Romania: Cluj-Napoca (17 octombrie la Centrul de Cultura Urbana Casino), Bucuresti (24 octombrie la Institutul Cultural Roman) si Timisoara (31 octombrie la Ambasada). Proiectul se va incheia cu lansarea catalogului trilingv al expoziției.

Pe parcursul celor patru ani, Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs a devenit o platforma activa de networking si de inspiratie, dedicata persoanelor creative din Romania. Proiectul a fost finalist la Gala Societatii Civile, sectiunile Arta si cultura si Impact, iar voluntarii sai au fost printre finalistii Galei Nationale a Voluntarilor, sectiunea Arta si cultura.  Proiectul a adus alaturi peste 150 de designeri si creatori de produse din Romania.

Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este organizat de echipa Asociatiei Atelierul de Creatie, organizatie non-profit ce sustine – de mai bine de cinci ani – abordarile alternative de prezentare in spatii noi de consum de cultura. Prin implicarea sa activa in dezvoltarea industriei creative, asociația reuseste sa promoveze valorile contemporane ale culturii romanesti.

Info: comunicat de presa Revista Atelierul

Tags:

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»