Noi doi de Diana Farca

Lansarea distopiei „Noi doi”, a Dianei Farca, va avea loc online, vineri, 27 martie, ora 19, pe pagina de autor, www.facebook.com/DianaFarcaWritings.
Cristina Roteliuc

Lansarea distopiei „Noi doi”, a Dianei Farca, va avea loc online, vineri, 27 martie, ora 19, pe pagina de autor, www.facebook.com/DianaFarcaWritings. Diana Farca are 31 de ani, o licenta in drept si un masterat in dreptul afacerilor. A lucrat ca reporter si redactor-sef, la prima publicatie online din Romania. A realizat si a prezentat emisiunea sociopolitica „Sub lupa”, a postului de televiziune „A7TV”, din Bucuresti si colaboreaza cu „Timisoara Film Society”.

Primul film al asociatiei, „Pisica verde”, a rulat in reteaua „Cinema City” si a castigat premiul special la IPIFF – Festivalul Indie al Producatorilor Independenti de Film, in 2019. A initiat proiectul „Ai parte de carte!”, prin care a utilat biblioteci rurale din Rep. Moldova, cu peste 10.000 de volume si preda ateliere de scris si desen copiilor.

Anul trecut a scris primul scenariu, "Noi doi", adaptat pentru tipar
Noi doi – Diana Farca

„La limita” e primul roman de fictiune publicat, cu o prefata a criticului Alex. Stefanescu. A cunoscut apoi iubirea si durerea ca sentimente ingemanate, decantate in romanul „Spitalul de suflete”, cu o prefata a Prof. Univ. Sorin Ciutacu. Anul trecut a scris primul scenariu, „Noi doi”, adaptat pentru tipar si a infiintat editura „Eleprint”, care e concentrata pe descoperirea si promovarea tinerilor autori, in tara si in strainatate. Romanul distopic e prefatat de scriitorul, scenaristul si editorul Dan Plesa. „Timisoara Film Society” va ecraniza cartea, care are un mesaj simplu, limpede, alert:

Din cauza memoriei selective, repetam periodic greselile trecutului, pana ii decantam lectiile. Dupa un conflict nuclear la scara larga, planeta devine un desert demografic. Marsala e orasul-stat ridicat pe esafodul Lumii Vechi, care a fost erodata de lacomie, excese si suprapopulare. Supravietuitorii revin la povara preindustrializarii, insa cea mai mare problema a comunitatii austere nu e absenta confortului, ci subpopularea. In fuga nebuna de pacatul adamic, oamenii confunda solidaritatea cu obedienta si isi cedeaza intimitatea in favoarea perpetuarii speciei umane. In acest spatiu afectiv arid, David si Martina se indragostesc si rup cutuma, ajutati de o suita de calauze. Lumea e sugrumata de lacomie si renaste prin iubire. Toti vrem sa o schimbam, insa orice drum incepe cu noi, ca parte a Intregului.

Comenzile de pe site-ul www.dianafarca.com cuprind un mesaj personalizat, un semn de carte, transport gratuit si reduceri de preturi, pe durata in care #stamacasa.

Primul eveniment public va fi reprogramat, de indata ce imprejurarile ne permit si va cuprinde un minirecital al naistului Madalin Luca. Sa avem sanatate!