O zi de vineri cat mai usoara

Stil de viata

O zi de vineri cat mai usoara

203

Daca vrei o zi de vineri cat mai usoara si relaxata, trebuie sa incepi din prima zi a saptamanii! Iar daca in fiecare zi de luni dimineata te trezesti panicata ca ai o intreaga saptamana in fata si te simti epuizata dupa week-end, poti depasi aceasta situatie, urmand sugestiile de mai jos!


Luni

Lipsa somnului da nastere stresului si amplifica sentimentele negative! Incearca sa combati stresul prin consumul omega 3 sau incearca cursuri online de somn, sleepio.com fiind foarte eficient in aceasta situatie!

Marti

Gandurile negative trebuiesc eliminate, asa ca, acorda-ti 20-30 de minute zilnic pentru abordarea grijilor. Scrie-le pe o lista si acorda-le timpul necesar, cu scopul de a le rezolva. Ce poti schimba – bine, ce nu – nu! Lasa grijile deoparte!

Miercuri

Incearca pe cat posibil sa renunti la cafeaua matinala, deoarece, ridica nivelul cortizolului. Mergi pe cafea decofeinizata, cafea de cicoare sau ceai de ghimbir! Alimentele bogate in magneziu pot reduce nivelurilor hormonilor de stres, de aceea, ar fi indicat sa incerci avocado, cereale integrale, migdale.

Joi

Incearca sa eviti sa faci multe lucruri in acelasi timp, deoarece, cercetarile au aratat ca acest lucru este ineficient si duce la greseli. Cand exista multe sarcini, fa o lista, prioritizeaza-le si acorda atentie totala primei pana cand o duci la capat! Apoi, treci la urmatoarea!

Vineri

Scrie 2-3 lucruri care ti-au iesit toata saptamana si de care esti multumita si vei realiza ca nu este totul rau in viata, mai ales cand ai o zi mai grea. Incearca si sa zambesti, deoarece, ca urmare a acestei actiuni, este ridicat nivelul endorfinei. Studii apartinand Universitatii din Kansas, afirma ca zambetul fals, scade nivelul stresului din organism!

Comments are off this post!