Stilul de Viata Actual Ne Pune Multe Probleme. E Doar o Zi nefavorabila sau E o Tulburare de Dispozitie?

Sanatate

Stilul de Viata Actual Ne Pune Multe Probleme. E Doar o Zi nefavorabila sau E o Tulburare de Dispozitie?

13

Avem zile mai proaste sau mai bune, avem momentele noastre de “ratacire”, dar partea cea buna este ca vom trece peste ele. Intri in contact cu astfel de emotii in adolescenta, iar pe masura ce ti se defineste personalitatea ca adult, vei invata cum sa treci mai usor peste astfel de momente.
Daca va ganditi ca exista o reteta ideala pentru depasirea momentelor de proasta dispozitie, va inselati! Suntem diferiti, astfel ca fiecare dintre noi trebuie sa descoperim ce “merge” pentru noi si ce nu. Avem posibilitatea sa alegem intre a face sport, a asculta muzica, a urmari un film sau a citi o carte; refugiul in alcool sau droguri nu este o solutie, dimpotriva. Modalitatile de a trece peste momentele proaste sunt mult mai vaste, ganditi-va la ce va place sa faceti, la pasiunile voastre si veti reveni la momentele in care erati fericiti!
In schimb, persoanele cu tulburari de dispozitie nu se pot ajuta singuri sa se simta normal. Exista doua forme ale tulburarilor de dispozitie: depresia si tulburarea bipolara.
Tulburarea de dispozitie reprezinta o dezordine la nivel mental, in care sunt incluse tulburari de alimentatie, anxietate, fobii sociale, tulburari obsesiv – compulsive. Daca suferiti de depresie asta inseamna ca aveti o tulburare mentala, dar asta nu inseamna ca sunteti nebun(a)! Acest lucru inseamna cu organismul nu functioneza corect, aceasta tulburare de dispozitie fiind o consecinta a reactiilor chimice din creier, pentru care voi nu aveti nicio vina.
Este o mare realizare daca puteti constientiza ca aveti simptome care indica astfel de tulburari, pentru ca din fericire sunt tratabile; si cu cat sunt descoperite mai repede, cu atat mai bine.
Indiferent daca trecem printr-o pasa proasta sau avem o tulburare mentala, este indicat sa ne informam, sa intelegem ce este normal si ce nu, si sa cerem ajutorul acolo unde este nevoie, toate pentru a depasi astfel de momente.

Your email address will not be published. Required fields are marked *