Obezitatea la copii

Sanatate

Obezitatea la copii

Exista si alti factori vinovati pentru acest lucru.
161

Obezitatea la copii reprezinta un subiect delicat in primul rand pentru parinti si apoi pentru copii. Si acest lucru se datoreaza in primul rand, unei educatii precare a parintilor in privinta cunostintelor legate de alimentatie, asta in afara cazurilor speciale. Evident ca exista si alti factori vinovati pentru acest lucru, la indemana noastra, care din fericire, pot fi controlati si gestionati.

Duce lipsa luminei solare la obezitate?

Obezitatea la copii poate fi generata de lipsa luminii solare? Este un lucru care da de gandit fiind considerata o posibilitate, dupa ce suplimente de vitamina D au ajutat un grup de adolescenti supraponderali si obezi sa piarda kilograme in mod vizibil. Corpurile noastre pastreaza depozite de grasime cand avem deficit de vitamina D, pe care o luam in mod deosebit de la soare, in mod special in zilele de vara. Pentru contracararea acestei deficiente, este dat un semnal corpului, pentru eliberarea depozitelor de grasime, asa cum au descoperit cercetatorii din cadrul University of Athens Medical School cand au dat acesle suplimente grupului de adolescenti.
Aproximativ jumatate din tineri au primit suplimentele, in timp ce cealalta jumatate, a primit placebo sau suplimente false, lucru care s-a intamplat pe parcursul unui intreg an, zi de zi. La sfarsitul anului, cei din grupul care a luat suplimentele, au pierdut semnificativ kilograme, IMC – marker al obezitatii – a scazut, nivelurile de colesterul imbunatatindu-se. Parintii ar trebui sa ceara suplimente cu vitamina D pentru copii supraponderali.

Produsele de curatare pot duce la obezitatea copiilor

Dezinfectantii si spalatorii de uz casnic, pot fi o cauza serioasa in ceea ce ce priveste obezitatea la copii mici si chiar la sugari. Produsele pot schimba microbiomul intestinului copiilor, care ajuta la reglarea greutatii lor, conform ultimelor cercetari; curatarea sigura vine se pare doar de la agentii de utilizare ecologici, care nu au efecte adverse.
Sugarii care locuiesc in casele unde dezinfectantii standard sunt utilizati cel putin o data pe saptamana, sunt de doua ori mai susceptibili de a avea niveluri mai ridicate de microbi intestinali, cunoscuti sub numele Lachnospiraceae, care se pare ca au legatura cu cresterea greutatii.
Cercetatorii University of Alberta din Canada au gasit o legatura directa intre schimbarea microbiomului intestinului – cu o epuizare a unor astfel de bacterii ca Haemophilus si Clostridium si o crestere a bacteriei Lachnospiraceae – si numarul in care dezinfectantii au fost folositi in jurul casei. Cercetatorii au analizat flora intestinelor a unui numar de aproape 800 de sugari intre 3 si 4 luni, verificandu-le greutatea de la un an pana la trei ani. Copii cu niveluri ridicate de Lachnospiraceae ca sugari, au avut un IMC mai mare atunci cand au ajuns la varsta de 3 ani. Copiii care au trait in case in care s-au folosit produse ecologice nu au fost afectati.
In general, cei care traiesc in case care folosesc produse de curatare ecologice tind sa aiba un stil de viata mai sanatos si sa aiba o alimentatie mai buna, toate acestea, avand o influenta asupra greutatii copiilor.

Comments are off this post!