Daca iti doresti o piele de invidiat, trebuie sa renunti la anumite obiceiuri nesanatoase

Pentru a avea o piele sanatoasa nu este necesar doar sa o ingrijim sau sa folosim corect produsele de ingrijire a pielii, ci mai mult decat atat, trebuie sa renuntam la obiceiuri total nesanatoase. Cele de mai jos, sunt niste lucruri banale si foarte des intalnite, dar care odata eliminate, ne pot ajuta sa avem o piele mai frumoasa, mai ferma si mai sanatoasa.

1. Cea mai subtire piele se afla in zona ochilor, fiind prima zona care arata semnele trecerii anilor. Tragand agresiv de piele in timp ce aplici dermatograful sau te demachiezi, se poate dovedi a fi un lucru care poate avea consecinte nedorite: se creeaza presiune inutila asupra elasticitatii pielii si a fibrelor de colagen, aducand uzura. Astfel, iau nastere liniile vizibile si ridurile premature, de aceea sunt indicate miscarile usoare si cand ne demachiem si cand ne ingrijim, aplicand crema de ochi.

2. Cand folositi tonerul pentru piele si pulverizati, este indicat sa aplicati o miscare de stergere a pielii. Scopul tonerului este indepartarea reziduurilor, iar simpla pulverizare, nu face altceva decat sa le dizolve! Incercati sa folositi mereu toner fara alcool, stergeti-va cu o carpa de bumbac si apoi continuati-va procedurile!

3. Te speli pe fata dimineata si seara? Multe persoane nu se mai spala pe fata dimineata, considerand ca spalarea de seara este indeajuns, lucru total gresit. In timpul noptii, pielea se reface, implicit va secreta mai mult sebum. Nespalandu-te dimineata si aplicand diverse creme sau produse de hidratare, acestea nu vor reusi sa fie absorbite de piele. Pentru un efect optim al acestora, spala-te pe fata in fiecare dimineata cu un produs adecvat tipului tau de piele si apoi continua-ti “ritualul” de infrumusetare de zi!

4. Chiar daca stim ca necesitatile pielii sunt diferite in functie de anotimpuri, nu prea luam masuri in acest sens! De exemplu, primavara, trebuie sa ne concentram atentia spre produsele de curatare a porilor profunda, pentru a revigora pielea uscata din timpul iernii. Pe timpul verii, pielea trebuie protejata cu ajutorul antioxidantilor si a produselor care contin SPF. In toamna, revenim la exfoliere si hidratare datorita actiunii soarelui asupra pielii, pentru ca in timpul iernii, sa punem cel mai mare accent pe hidratarea pielii. Odata cu succesiunea anotimpurilor, putem vedea si care produse de ingrijire a pielii ne priesc si care nu, nu inainte de a consulta un estetician pentru a primi informatii veridice.

5. Nu lasati nervii sa actioneze inaintea ratiunii atunci cand va apare un cos pe fata! Acoperiti-l pe cat posibil, lasati-l sa se “vindece” singur si nu ii veniti voi de hac! In cazul in care apar complicatii dupa ce va “ocupati” voi de el, pata poate ramane pentru mai multe zile, in timp ce un cosulet poate disparea dupa 2 – 3 zile!

Articol preluat din cadrul Revistei Famost – Editia Iunie 2014!