Obtine maximul din calatorii! Ce trebuie sa faci?

A obtine maximul din calatorii in aceasta perioada in care Covid-19 face legea, pare a fi o sarcina destul de dificila.

A obtine maximul din calatorii in aceasta perioada in care Covid-19 face legea, pare a fi o sarcina destul de dificila. Timpurile actuale nu prea iti permit sa ajungi sa calatoresti in zone mai exotice, dar vestea buna este ca poti sa iti maximizezi satisfactia ca si cum ai fi acolo, chiar daca mergi in zone cunoscute sau nu atat de spectaculoase la prima vedere.

Pregateste-te din timp!

Psihologii fac studii despre modul de maximizare a beneficiilor intr-o vacanta si una dintre cele mai bune si recomandate sfaturi este sa incerci sa poti obtine maximul din calatorii, din momentele anticipate. Iar bucuria si beneficiile unei vacante nu constau in calatoria in sine si perioada „matematic” petrecuta acolo, ci si in toata pregatirea de pana atunci: zilele, saptamanile in care iti faci planuri, impreuna cu tot entuziasmul aferent, conteaza! Cauta din timp cele mai bune restaurante, specialitatile deosebite care se regasesc acolo, vezi ce se poate vizita; si cu aceasta ocazie, poate iti si achizitionezi 1-2 vestimentatii potrivite noii vacante!

O noua rutina!

Daca in mod normal pentru locul de munca te trezesti la ora 7 pentru mic dejun si cafeluta, noua ta rutina poate fi sa te trezesti mai tarziu cu 1-2 ore si sa mergi sa bei cafeluta intr-un bar local cu specific. Sau, in loc sa iti prepari tu ceva, mergi la un restaurant caracteristic zonei pentru a incerca ceva nou, pentru o noua experienta!

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face in vacanta pentru a obtine maximul din calatorii este sa fii prezent in realitate, sa iti planifici activitatile pentru relaxare, distractie.

Fii prezenta!

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face in vacanta pentru a obtine maximul din calatorii este sa fii prezent in realitate, sa iti planifici activitatile pentru relaxare, distractie, totul pentru destinderea mintii si pentru a te bucura de fiecare clipa! Te bucuri de orice, iar in momentul in care revii acasa, la viata ta obisnuita, vei fi reconectata, dar in acelasi timp, revigorata si plina de pozitivitate.


Deconectare

Incearca sa te desprinzi de digitalizare oricat de mult poti, sa faci tot posibilul sa verifici telefonul cat mai putin! Bucura-te de natura, bucura-te de locurile in care te afli!

In perioadele in care incerci in vacanta si putina munca, cercetare si dezvoltare, ia-ti cafea in termos, mergi intr-un parc linistit si intra in atmosfera! Cercetarile arata ca orice expunere in natura scade imediat nivelul stresului, reduce ritmul cardiac si activeaza sistemul nervos parasimpatic.

Daca esti o persoana iubitoare de cultura, intra in lumea culinara! Si este un lucru foarte serios, pentru ca nu exista o experienta senzoriala mai reusita decat mancarea, unde experimentezi culori, gusturi, noi arome! Dar, acest lucru nu te opreste sa nu vizitezi galerii de arta, locuri de referinta ale respectivelor zone, sau daca stai pentru mai multe zile, sa te inscrii la anumite cursuri specifice zonei!