Ochi mai sanatosi

Sanatate

Ochi mai sanatosi

41

Cel mai probabil stii ca ochii tai pentru a fi mai sanatosi trebuie sa primeasca un ajutor suplimentar din punct de vedere al nutrientilor, astfel ca, i-am adus in prim plan pe cei mai importanti, pentru a te bucura de o vedere si o sanatate foarte bune!


Luati Luteina si Zeaxantina impreuna

Luteina si Zeaxantina sunt doi nutrienti existenti in natura si concentrati in mod particular in ochi; ambii sunt antioxidanti, protejand impotriva radicalilor liberi si a inflamatiei, dar si filtreaza lumina mai mult ca o versiune nutritionala a ochelarilor de soare. De asemenea, pastreaza membranele celulare stabile, care ajuta ochii sa aiba o structura sanatoasa.
Studiile au demonstrat ca cei care au cantitati mari de Luteina si Zeaxantina, atat din mancarea propriu zisa cat si din suplimente, au sanse mai mici sa dezvolte cataracta sau degenerarea maculara. Sunt indicate plantele verzi ca spanacul si asta datorita faptului ca nutrientii si tot ce gasim in alimentele actuale si de care are nevoie organismul, nu acopera necesitatile, tocmai de aceea, suplimentele sunt o buna alternativa.

Consumati peste pentru DHA

Una din grasimile bune omega 3 gasite in peste este acidul docosahexaenoic (DHA), bogat in celulele care formeaza receptorii de lumina aflati in ochii nostri. Nu doar ca DHA este necesar pentru protejarea membranelor celulelor pentru a le pastra sanatoase, actioneaza de asemenea ca un antioxidant care neutralizeaza radicalii liberi nocivi. Din pacate, corpul nu produce DHA, de aceea este vital sa obtinem necesarul din surse externe – alimentatia in cazul de fata. In caz contrar, ochii sunt mult mai susceptibili pentru deteriorare si pentru pierderea vederii.
Un studiu privind bolile oculare si care a angrenat 3600 de persoane diagnosticate cu degenerare maculara, a demonstrat ca cei care au consumat mai mult peste, au avut o progresie a bolii mult mai inceata comparativ cu ceilalti.

Cresteti fluxul sanguin cu Ginkgo

Studiile au demonstrat ca planta medicinala Ginkgo biloba este un antioxidant extrem de eficient, el luptand impotriva radicalilor liberi si imbunatatind circulatia in vasele mici de sange care duce oxigenul si nutrientii la ochi. Acest lucru este foarte important pentru oricine, dar mult mai important pentru persoanele cu diabet sau care au probleme legate de concentratia zaharului in sange, deoarece, acestea afecteaza circulatia, ducand la pierderea sau slabirea vederii.
Alte studii au gasit ca ginkgo imbunatateste fluxul sanguin de la ochi pentru persoanele cu glaucom.

Nu neglijati efectele benefice ale vitaminei C

Vitamina C este un binecunoscut antioxidant care ajuta la prevenirea si tratarea tuturor formelor majore de boli oculare, studii AREDS (Age-Related Eye Disease Study) demonstrand eficacitatea asupra degenerararii maculare. Un studiu desfasurat pe termen lung si publicat in American Journal of Clinical Nutrition, a aratat ca reduce cataracta daca vitamina C este luata timp de cel putin 10 ani, un alt studiu publicat in Alternative Medicine Review, demonstrand ca vitamina C luata atat pe cale orala sau intravenoasa in cantitati mari – dar sub supraveghere specializata, reduce presiunea in ochi a persoanelor cu glaucom.

Daca ai cataracta, o poti reduce cu afine!

Pilotii de avioane din Al Doilea Razboi Mondial, consumau gem de afine inainte de bombardamentele nocturne pentru o vedere mai buna, afinele continand antocianidine care completeaza alti antioxidanti.
Studii preliminare au demonstrat ca afinele previn atat cataracta, cat si degenerarea maculara, un studiu aratand ca afinele ajuta la oprirea progresiei cataractei la persoanele varstnice.

Comments are off this post!