Organizarea camerei. Ce este esential de facut

Organizarea camerei, in care totul este in ordine, este un lucru bun si pentru casa, dar si pentru starea ta de bine!

Organizarea camerei, in care totul este in ordine, este un lucru bun si pentru casa, dar si pentru starea ta de bine! In cazul multora dintre noi care au facut curatenie si ordine in casa, aceasta reprezinta o mica evadare mai ales intr-o perioada de incertitudine, fapt confirmat si de vanzarile considerabile a solutiilor de depozitare, de la dimensiuni mici la foarte mari. Pentru expertii din domeniu, acest lucru nu a fost surprinzator, deoarece ei cunosc faptul ca a face curatenie si ordine in casa, elimina de asemenea dezordinea mentala. Se considera ca daca ai spatiu liber in casa, ai spatiu liber si in minte.

De exemplu, cand cineva se intoarce acasa, care este pusa la punct din punct de vedere al curateniei si ordinii, acest lucru este unul de impact, facandu-i pe multi sa se simta ca detin controlul, dandu-le si un sentiment de implinire. Si fiecare casa are “zone negre” in care domina dezordinea si care ne fac sa ne simtim stresati, organizarea camerei fiind o necesitate. In plus, ne si incurca mult, drept dovada reprezinta un dulap aglomerat, care ne face cateodata imposibila misiunea gasirii unui articol vestimentar. O bucatarie in care nu gasesti ce ai nevoie, iti face greoaie misiunea de a gati ceva, iar o buna organizare in principiu, inseamna crearea unei vieti mai usoare.

  • Specialistii nu prea ar indica sortarea/ aranjarea dupa culori intr-un dulap! Daca pui toate articolele vestimentare dupa culoare, iti va fi si mai greu sa gasesti ceea ce cauti cand ai nevoie; in aceasta situatie este mult mai indicat sa ai tricourile la tricouri, camasile la camasi.
  • Dar inainte de a face ordine, rezerva-ti o zi intreaga pentru aceasta misiune, pentru ca apoi sa iti notezi ce anume din camera respectiva te streseaza cel mai mult. Daca lista este mai mare, pune in ordine – de sus in jos – tot ce te streseaza din camera respectiva. Dupa ce ai facut lista, apuca-te de treaba constiincios si solutioneaz-o, incepand cu cele mai stresante sarcini! Dupa ce ai facut primele 2-3 sarcini, totul va fi mai usor!
  • Cand ai ajuns la un dulap, inainte de toate, scoate tot ce ai in el si curata-l! Vezi ce mai pastrezi, ce arunci sau reciclezi, apoi pune totul la locul lui! Iar cand pui lucrurile in dulap, expertii sfatuiesc sa folosesti diverse containere sau cosulete, pentru a adauga o anumita structura si ordine mai distincta in dulap.
  • De asemenea, daca in bucatarie vrei sa iti pastrezi nuci, seminte, condimente, poti folosi din borcanele cumparate deja! Nu trebuie sa cumperi recipiente sau seturi specializate pentru niste lucruri banale!
  • Curatenie poti face si in telefon! Pastreaza-ti fotografiile care iti plac cele mai mult, inmagazineaza-le pe un stick USB sau creeaza un colaj si imprima-le! Iar daca vrei sa le ai la vedere, le poti inrama si aseza pe anumite rafturi! Ce fotografii nu iti sunt pe plac, le poti sterge fara nicio problema!
  • Bijuteriile si tot ce folosesti pentru machiaj (rujuri, perii, rimeluri), le poti pastra foarte bine in cutii specifice sau in gentute bombate si incapatoare, asta daca nu ai sertare disponibile. In acest mod, vei gasi mereu cu rapiditate orice cauti si ai nevoie. O modalitate foarte eficienta de a tine in ordine anumite categorii de lucruri sunt dispozitivele cu tavite suprapuse.