Pactul pentru Educatie Antreprenoriala

Media

Pactul pentru Educatie Antreprenoriala

123

Ministrul educatiei si cercetarii, Monica Cristina Anisie, a semnat, impreuna cu CONAF si FPPG, Acordul de Parteneriat ”Pactul pentru Educatie Antreprenoriala”:

Vrem sa oferim elevilor din invatamantul gimnazial si liceal posibilitatea sa experimenteze, inca din timpul scolii, ce inseamna sa fie antreprenori, sa dezvolte un start-up, intr-o societate competitiva.

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC), impreuna cu Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF si Federatia Patronala Petrol si Gaze – FPPG impreuna, au semnat, astazi, 10 decembrie 2019, Acordul de parteneriat ”Pactul pentru Educatie Antreprenoriala”, prin care vor sustine dezvoltarea competentelor antreprenoriale in randul tinerilor, prin modalitati noi si creative de predare si invatare.

Vrem sa oferim elevilor din invatamantul gimnazial si liceal, posibilitatea sa experimenteze, inca din timpul scolii, ce inseamna sa fie antreprenori, sa dezvolte un start-up, intr-o societate competitiva. Apreciez initiativa CONAF si FPPG, de a oferi expertiza si educatie antreprenoriala elevilor si invit si alte organizatii cu activitate in domeniu sa contribuie la dezvoltarea optionalului de educatie antreprenoriala, in scolile gimnaziale si liceale din Romania. Incepem sa conturam strategia nationala pentru antreprenoriat, un instrument atat de necesar pentru asigurarea prosperitatii Romaniei,

a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

Semnatarii Acordului de Parteneriat se angajeaza sa lucreze activ cu reprezentantii MEC, alaturi de alti parteneri care se vor alatura acestui demers, la Strategia nationala pentru educatie antreprenoriala.
Cristina Chiriac, Presedinte CONAF, considera

o prioritate introducerea in scoli a orelor de antreprenoriat in vederea dezvoltarii aptitudinilor si competentelor tinerilor si pregatirii acestora pentru a deveni azi, antreprenorii de care economia romaneasca are nevoie, maine. Romania se numara printre cele cateva tari europene care nu au inca o strategie nationala pentru educatie antreprenoriala. Iata ca, astazi, impreuna cu reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii, si cu cei ai Federatiei Patronale Petrol si Gaze.

La randul sau, Franck Neel, Presedintele FPPG, este de parere ca

Educatia antreprenoriala reprezinta o prioritate in asigurarea unei educatii adaptate la nevoile economice, cat si la valorile europene in contextul globalizarii si al digitalizarii la nivel mondial. Consolidarea educatiei antreprenoriale in scoli, institutii de invatamant profesional si universitati va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului in cadrul economiei.

Initiativa “Pactul pentru munca” ce include „Pactul pentru educatie antreprenoriala”, presupune reducerea deficitului fortei de munca din Romania, transparentizarea pietei muncii si dezvoltarea antreprenoriatului, recunoscut ca generator de prosperitate in societate si element determinant pentru cresterea economica si crearea locurilor de munca. Investitia in educatia antreprenoriala este una dintre cele mai rentabile investitii pe care o poate face Romania in educatia copiilor. Elevii participanti au sanse de 3 pana la 6 ori mai mari de a-si deschide o afacere ulterior, intr-un anumit moment al vietii, comparativ cu cei care nu beneficiaza de educatie antreprenoriala.

Comments are off this post!