Palariile si impactul lor in imaginea artistilor

Accesorii

Palariile si impactul lor in imaginea artistilor

21

O parte din artistii consacrati, dau tonul de foarte multe ori anumitor tendinte in vestimentatie, de la un simplu tricou cu inscrisuri, diverse accesorii (palarii, ochelari), pana la o garderoba completa si chiar pana la adoptarea unui stil de viata – mai mult sau mai putin ortodox. Ei sunt trend-setterii care pot avea succes fara a tine cont de tendintele perioadei respective, pot amesteca diverse culturi si aduce in prim plan ceea ce poate fi considerat tabu.


Fie ca au lansat o noua colectie sau au vrut sa impuna un anume trend, marii designeri s-au folosit de-a lungul timpului de nume consacrate, tocmai datorita notorietatii acestora si a impactului pe care il au la public. De cele mai multe ori, astfel de campanii sunt incununate de succes.
Una din piesele vestimentare specifice artistilor este palaria: aceasta le da individualitatea si carisma de care au nevoie, le defineste personalitatea, iar perceptia noastra in ceea ce-i priveste este strans legata si de acest accesoriu. Daca vorbim de genuri de muzica diferite, putem observa ca fiecare gen are stilul propriu in vestimentatie, inclusiv palariile. Stilul country are celebra palarie de cowboy, hip hop-ul are sapca de baseball, jazz-ul are  palariile tip Trilby (Fedora), etc. Sunt genuri muzicale care au ‘adoptat’ mai multe tipuri de palarii sau derivate.
Nu ne putem imagina un anumit artist fara accesoriul sau. Michael Jackson de exemplu purta o palarie tip Fedora cu borurile laterale drepte si in fata putin aplecata; nu poti sa iti amintesti de el si de miscarile scenice fara acea palarie.
Alt iubitor al palariei Fedora este si Frank Sinatra, un accesoriu nelipsit in toate filmele sale si care ii completau de fiecare data eleganta si sarmul.
Membrii trupei Beatles purtau sepcile fiddler, specifice pescarilor.
Bob Marley purta caciulita – de cele mai multe ori foarte colorata, specifica genului reggae.
Cu toate ca tipul de palarie trilby este specific masculin, acest lucru nu o impiedica pe Alicia Keys sa o poarte si sa ii stea si foarte bine.
Madonna a purtat de-a lungul timpului foarte multe tipuri de palarii de la diverse bonete, la palarii extravagante, jobenuri si pana la cele tip cowboy.
A te exprima artistic nu inseamna doar o voce deosebita sau o interpretare de exceptie, e un cumul de talent, munca, stil vestimentar, mod de viata. Toti acesti factori se completeaza atat de bine in cazul unor actori, muzicieni, incat imaginea lor este incompleta fara o palarie, o cravata, un machiaj.

Care sunt artistii vostri preferati si ce accesorii specifice va plac?

Comments are off this post!