Pamboo-I Want to be Green

Pamboo-I Want to be Green este proiectul special Pitti Immagine creat pentru a deschide usile Pitti Connect colectiilor si initiativelor care fac imbracamintea pentru copii .

Pamboo-I Want to be Green este proiectul special Pitti Immagine creat pentru a deschide usile Pitti Connect colectiilor si initiativelor care fac imbracamintea pentru copii in concordanta cu actiunea „constienta de mediu” a noilor generatii.

Haine si etichete etice pentru a naste flori

Sustenabilitatea si respectul pentru mediu sunt o parte integranta a ADN-ului acestui brand elvetian care din 2015 produce haine „verzi” sub semnul unui panda dragut si cu un scop ambitios: sa lucreze nu numai cu materii prime fara substante nocive, dar si pentru a promova si alege productii etice si cu impact scazut asupra mediului. Obiectiv centrat pentru toate cele trei linii Pamboo – Baby, Streetwear, T-shirt si Merino – realizate cu materiale organice, fara cruzime, cu un design neutru si atemporal, facute sa dureze si sa nu se demodeze (astfel incat hainele sa poata fi purtate de alti copii). Mai mult, pentru a aborda problema deseurilor, Pamboo a adoptat o tehnica speciala care optimizeaza utilizarea materialelor. De exemplu, bluzele si jambierele merino sunt netaiate, fara cusaturi (la vedere) si fabricate dintr-o singura bucata, deci nu produc deseuri de taiere.

O idee sustenabila Pamboo

Etichetele sunt realizate cu hartie reciclata 100% care contine seminte: daca o plantati in pamant, se vor naste flori frumoase. Pamboo lucreaza, de asemenea, la inlocuirea ambalajelor din plastic cu un material pe baza de amidon complet degradabil.

 Pamboo a adoptat o tehnica speciala care optimizeaza utilizarea materialelor.

Materiale verzi

Bumbacul organic netratat cu inalbitori sau coloranti. Lana provine dintr-o ferma certificata in conformitate cu Responsible Wool Standard si nu foloseste nicio practica controversata.

Pamboo lucreaza, de asemenea, la inlocuirea ambalajelor din plastic cu un material pe baza de amidon complet degradabil.

Info&foto : bimbo.pittimmagine.com