Parfumul Iubirilor Secrete: Mitsouko by Guerlain

Shopping

Parfumul Iubirilor Secrete: Mitsouko by Guerlain

37

Printre gradinile inmiresmate pline de flori, printre livezile pline de piersici coapte si in aerul inmiresmat al unei paduri dat de o ploaie calda de vara, sufletul unei femei plin de iubire isi poate gasi alinarea, visand la barbatul pe care si-l doreste. Si nimic altceva nu poate exprima mai bine acesta reverie, decat parfumul Mitsouko by Guerlain – un parfum misterios, enigmatic.
Creat in 1919 de catre celebrul Jaques Guerlain, “parintele” parfumeriei moderne, povestea parfumului Mitsouko incepe in momentul sosirii la atelierul Guerlain a unei noi aldehide – extrasa din coaja de piersica coapta.
Mirosul acesteia era atat de izbitor si de misterios, incat creatorul acestui parfum a hotarat ca trebuie sa-l prefaca in notele initiale, medii si finale ale unui parfum fara seaman. Numai ca taria acestui parfum trebuia imblanzita, asa ca i s-au alaturat in compozitia sa esente de citrice, iasomie, trandafiri japonezi, ylang-ylang – ca note de mijloc, domolite mai apoi in notele finale de catre ambra, scortisoara, vetiver si muschi reavan de padure, si care ii dau mirosul proaspat – incadrandu-l in categoria parfumurilor florale cu influente fresh.
Toate esentele parfumului Mitsouko au fuzionat perfect, intr-o aura celesta, obsedanta, ce aminteste de un lac ale carui ape sunt valurate, iar pe maluri creste o padurice de un verde catifelat, dinspre care razbate o boare de piersici coapte.
Insa toata aceasta minunata si splendida combinatie a parfumului Mitsouko, ascunde in spatele ei una dintre cele mai emotionante … si mai secrete povesti de iubire. Cea dintre o minunata printesa din familia imperiala japoneza, al carei nume se regaseste in denumirea parfumului Mitsouko si un viteaz razboinic din acea perioada, pe numele sau Hu Sieng. Povestea spune ca iubirea a existat, desi parea a fi imposibila (fiind de neconceput casatoria dintre un membru al familiei imperiale si un om obisnuit asa cum era Hu Sieng – chiar daca acesta se dovedise un foarte bun comandant in multe razboaie ce aveau loc in acele timpuri).
Sentimentele nobile pe care si le-au purtat, au fost inca de atunci subiecte de cantece si legende, asa nascandu-se aceasta poveste din care s-a inspirat Jaques Guerlain si care, respectand legenda, a combinat in Mitsouko esentele date de locurile unde se spunea ca se intalneau in secret cei doi indragostiti: in livezi cu piersici coapte, in gradini parfumate sau pe malul lacului aflat langa padurea de arbori verzi, ce inconjurau palatul imperial.
Dincolo de aceasta minunata poveste, parfumul Mitsouko este parfumul care se adreseaza femeilor misterioase sau nu – dar aleg sa-si imagineze ca sunt, invaluindu-se in el si oferind barbatului dorit, amintirea de neuitat, a prospetimii, frumusetii si senzualitatii lor.

Nusha Davilla

Your email address will not be published. Required fields are marked *