Shopping

HomeShoppingEchilibru, Rafinament si Eleganta – Shalimar by Guerlain
Echilibru, Rafinament si Eleganta – Shalimar by Guerlain

Echilibru, Rafinament si Eleganta – Shalimar by Guerlain

O raza de soare, o mangaiere, un zambet al unei persoane dragi… si mai mult decat toate acestea, o adiere a vantului care sa te invaluie in mirosul cald si senzual al unui parfum. Este cunoscut faptul ca parfumurile in general, se impart in 4 mari categorii: florale, fructate, orientale sau marine. De asemenea, exista o intreaga gama de parfumuri care sunt alcatuite din combinatii, in proportie variabila, din aceste mari categorii.
Unul dintre cele mai cunoscute si mai de succes parfumuri, care datorita esentiei sale inconfundabile a trecut cu brio testul timpulului, este Shalimar, al celebrei marci franceze Guerlain.
Creat in 1925 de catre celebrul Jacques Guerlain, Shalimar are in compozitia sa, respectand reteta de baza a oricarui parfum, cele 3 note: cea de varf data de esentele de cedru, bergamot si lamaie, cea de mijloc – data de iasomie, vetiver, pachuli si trandafir, iar cea de baza este dominata de esentele de santal, mosc, vanilie si boabe de tonka, arome care prin desavarsitul lor amestec, il fac sa apartina categoriei parfumurilor orientale.
Este un parfum cu un miros foarte pregnant si puternic, recomandat a fi folosit in mod deosebit in anotimpul mai rece si de obicei seara, la o iesire in oras, sau la un alt eveniment similar. Este adresat femeilor care vor sa-si puna in evidenta feminitatea sofisticata, echilibrul, rafinamentul si eleganta.
Dincolo de de toate aceste caracteristici care il fac atat de rafinat si deosebit, Shalimar ascunde in spatele lui una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste, care a stat de fapt la baza crearii lui si din care s-a inspirat designerul francez care i-a dat viata. Este vorba de povestea dintre celebrul Shah Geahan – cel care a dat ordinul construirii monumentalului Taj Mahal, (simbol al Indiei si al arhitecturii universale) si multiubita sa consoarta Mumtaz Mahal. Povestea spune ca frumusetea si gratia, precum si inteligenta deosebita pe care o avea Mumtaz Mahal l-a cucerit in asa masura pe Shah, incat acesta a dat ordin sa i se construiasca favoritei lui, o gradina. Aceasta gradina se pare ca avea toate florile care fac parte din compozitia acestui parfum si prin care se plimbau adesea cei doi indragostiti.
Daca povestea de dragoste se pierde in adancurile istoriei, povestea lui Shalimar este actuala, la aproape un secol de existenta. Parfumul este si in zilele nostre, unul dintre cele mai bine cotate si vandute din lume si de care se indragostesc femeile care doresc sa-si exprime cu ajutorul lui, frumusetea, caracterul, personalitatea si senzualitatea in fiecare zi.

Nusha Davilla

Leave a comment


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Famost, Romania

office@famost.ro

Famost.Ro © Toate drepturile rezervate, in conformitate cu Legea nr. 84/1998, rep. 2010, privind marcile si indicatiile geografice, si Legea 129/1992, rep. 2002, privind protectia desenelor si modelelor industriale (OSIM)
»