Pasi cu traditie opincile–de la sat la Bucuresti Mall

Accesorii

Pasi cu traditie opincile–de la sat la Bucuresti Mall

133

Toamna aduce o premiera in materie de fashion la Bucuresti Mall: opincile in varianta moderna. Cunoscuta pentru ia cu specific argesean, Izabela Mandoiu inceput o campanie pentru a promova proverbele romanesti in 2015 si a reinterpretat naframa traditionala in 2016, urmand ca in 2018 sa aiba prima sa initiativa de a crea produse de incaltaminte: opincute din piele.

„PASI CU TRADITIE” este o colectie de incaltari comode, cunoscute sub denumirea de opinci. Acest tip de incaltaminte dateaza de pe vremea dacilor si era purtat de catre oamenii simpli. Opincile obisnuiau sa fie purtate si de catre ostasi si sunt ilustrate chiar si in picturile sfintilor.
Izabela Mandoiu prezinta o versiune stilizata a opincilor, realizate din materiale calitative, cu design modern, la care a adaugat talpici, pentru a le face mai durabile la purtare.

Opincile sunt un statement de simplitate, autentic si respect pentru tot ce au lasat strabunii nostri. Este datoria noastra, a celor care apreciem traditia, sa valorificam fiecare element ce poate sa contribuie la confortul purtarii si la estetica unei tinute,

sustine Izabela.


Traditionalul nu este un trend, iar acest lucru este validat si de catre marii designeri din intreaga lume, care manifesta un interes continuu pentru simbolistica nationala si designul autentic romanesc.
Creatiile si opincile sunt disponibile spre vanzare la Alist Designers Boutique din Lounge Area, Bucuresti Mall, in perioada 7 – 30 septembrie, dar si la showroom-ul designerului.

Comments are off this post!