Pasii corecti in ingrijirea tenului pentru un make-up reusit

Pentru a obtine efectul maxim al unui make-up reusit, specialistii recomanda sa avem mereu in vizor elementul cu intinderea cea mai mare.

Pentru a obtine efectul maxim al unui make-up reusit, specialistii recomanda sa avem mereu in vizor elementul cu intinderea cea mai mare. Se refera bineinteles la piele, care de multe ori este lasata pe planul secund in detrimentul ochilor.

Nu de putine ori, am avut ocazia sa constatam impactul negativ al unui ten neingrijit, aspectul neplacut pe care il ia fondul de ten la aplicarea pe un ten deshidratat etc. Un make-up reusit este usor de realizat, iar rezultatele pot fi uimitoare, daca avem o rutina sanatoasa de ingrijire.

De aceea, va prezentam, in cele ce urmeaza, cativa pasi simpli de urmat in viata de zi cu zi, ce duc la imbunatatirea aspectului, o luminozitatea si fermitate sporita …
  1. Absolut orice specialist in domeniul beauty cunoaste importanta indepartarii saptamanale a stratului de celule moarte ce se regaseste superficial pe piele. Acest lucru se realizeaza printr-un peeling bland, un produs care se maseaza usor pe piele, pana ce indeparteaza stratul superficial.
    In cazul in care nu dispuneti de un produs pentru aceasta procedura, va puteti fabrica unul chiar acasa. De exemplu, un peeling eficient se poate face dintr-o lingurita zat de cafea sau malai, o lingurita miere de albine si cateva lingurite lapte (pana obtineti consistenta dorita).
  2. Este recomandat ca orice machiaj sa inceapa si sa se termine cu demachierea. Dar, totodata, este indicat si ca produsul cu care s-a efectuat demachierea, sa fie indepartat de pe piele.
    Reziduurile de produs nu numai ca saboteaza rezistenta un machiaj reusit, dar nu sunt indicate sa ramana pe fata.
  3. Dupa efectuarea demachierii, etapa imediat urmatoare este hidratarea. Produsul cel mai in voga in zilele noastre, care promite sa mentina sau sa redea elasticitatea naturala a pielii, se numeste acid hialuronic. El patrunde si hidrateaza in profunzime. Putini stiu insa ca, pentru a avea efectul scontat, aplicarea acestui produs trebuie urmata, atat dimineata cat si seara, de aplicarea unei creme hidratante.
    Astfel, dimineata, aplicati acidul hialuronic, apoi crema de zi, iar seara, dupa acid, crema de noapte.
  4. In cele din urma, rutina de ingrijire presupune aplicarea factorului de protectie, care este foarte foarte importanta, mai ales inainte de expunerea la lumina soarelui. Iar in cazul in care dorim efecte precum diminuarea ridurilor, vom alege si un produs pe baza de colagen, retinol samd.

Va dorim alegeri inspirate si grija sporita pentru pielea dumneavoastra!

Echipa Diva Academy