Pericolul pastilelor de slabit

Sanatate

Pericolul pastilelor de slabit

26

Utilizarea suplimentelor de pierdere in greutate – a pastilelor de slabit, ne pune corpul in pericol, iar in anumite situatii, rezultatele pot fi fatale.

“Arde grasimile repede” , “scadere dubla in greutate”sunt doar cateva din promisiunile multor pastile, atat de nocive de altfel. Este cazul unei tinere studente britanice de 21 de ani – Eloise Parry, care a consumat astfel de pastile care contineau dinitrofenol – frecvent utilizat in pesticide. A fost un caz puternic mediatizat (aproximativ 2 ani in urma) si din pacate, in timp ce era transportata catre urgente, medicii stiau deja ca nu mai are nicio sansa de supravietuire.
Oamenii sunt atrasi de campanii de marketing puternice, facute foarte bine si care afirma ca au o baza stiintifica, sute de milioane de euro fiind cheltuite anual pentru a arata mai bine prin pierderea in greutate, sumele preconizate pentru anii care vin, fiind demne de Cartea Recordurilor. Desi exista anumite ‘tratamente’ pe baza de prescriptie medicala care garanteaza scaderea in greutate in cazurile severe de obezitate, expertii avertizeaza ca nu exista metode usoare de a scadea in greutate, iar banii sunt pierduti in zadar. Majoritatea vor un remediu rapid in ceea ce priveste greutatea, dar din pacate, nu exista asa ceva, mai ales ca ingredientele active au eficacitate zero! Partea care dezamageste cel mai mult, este ca ingredientele care lupta impotriva greutatii (ierburi, vitamine, stimulanti) sunt testate doar ca sunt sigure, nu si eficiente! Atat! Iar consumatorii nu au nicio idee cum vor reactiona acestea, mai ales ca fiecare reactioneaza in mod diferit.

Se poate face o paralela foarte interesanta! E ca si cum ai cumpara droguri de la un necunoscut de pe strada: nu stii ce iei, nu stii ce contine, nu stii cum va reactiona corpul … pot exista multe ingrediente care iti pot face rau, in loc sa te ajute.

Nu stii ce cumperi si nu stii daca functioneaza

In afara pericolelor chimice ale pastilelor, expertii sunt ingrijorati ca acestea sunt luate de persoane care nu sunt obeze sau supraponderate, dar care au o imagine proasta despre corpul lor. Aceste pastile sunt luate de obicei in combinatie cu o anumita reteta, alimentatie restrictiva, exercitii fizice in exces sau purjare, ceea ce duce in mod constient la punerea in pericol a sanatatii. Oricare dintre metode le-ai folosi, ele nu reprezinta un mod durabil de a-ti imbunatati imaginea corpului, asa ca, a cumpara astfel de pastile poate reprezenta o cheltuiala care nu se poate justifica in niciun mod.
Sunt foarte multe cazuri in care fete – visand la o cariera de model, fac diverse sacrificii pentru a se apropia de imaginea corpului ideal, multe dintre ele continand cafeina, carnitina, chitosan si lecitina. Problema este ca, fiind consumator de astfel de pastile – ai deja o imagine negativa despre corpul tau, iar multe astfel de ‘tratamente’, nu fac altceva decat sa accentueze intr-un mod negativ relatia pe care o ai cu alimentatia si cu imaginea despre tine.

[trendmag_alert class=”alert alert-notice alert-dismissable fade in”]O analiza recenta, a descoperit ca in multe din produsele de scadere a greutatii, s-au gasit doua ingredinte – bitter orange si panax ginseng, care nu sunt recomandate sub nicio forma sa fie luate impreuna, datorita faptului ca este crescut riscul aritmiilor cardiace fatale.[/trendmag_alert]

Daca pastilele nu functioneaza, mai bine zis – nu si-au demonstrat eficacitatea, ci dimpotriva au efecte adverse, ce solutii avem?

Expertii recomanda sa folosesti metode de slabit sigure, care si-au demonstrat eficienta; poate aceste metode nu sunt atat de comode ca pastilele, dar cel putin nu te supun unor riscuri atat de mari! Ai putea investi de exemplu, in diverse instrumente/aparaturi pentru exercitii fizice care te pot motiva mai mult. Discuta de asemenea, cu un psiholog sau cu cineva specializat pentru a-ti putea oferi o strategie personalizata care chiar sa functioneze: fiecare dintre noi avem un anumit mod de alimentatie, o anumita rutina, obiceiuri, mod de viata diferit!
Din pacate, marketing-ul puternic al acestor pastile – care promit ca te vor face mai fericit si te conving ca vei deveni mai popular, au exact efectul invers: nu ai parte de solutionare, iar rusinea si anxietatea te fac sa mananci mai mult si sa ajungi in situatia in care ai o problema mult mai grava si simti ca solutiile sunt inexistente.

Comments are off this post!