Peter Pan la Teatrul Gulliver

Media

Peter Pan la Teatrul Gulliver

Uimitoarele aventuri ale lui „Peter Pan” te asteapta pe 22 septembrie la Teatrul Gulliver!
147

Duminica, 22 septembrie, de la ora 10.30, la Teatrul de Papusi „Gulliver”, cei mici sunt asteptati la spectacolul “Peter Pan”, o poveste emotionanta a copilului care refuza sa creasca, pusa in scena de regizorul Ioan Brancu, ce ne poarta, alaturi de baieti pierduti si zane, in Tara Niciodata.
In viziunea acestuia, spectacolul aduce in fata celor mici povestea unei familii englezesti din Londra, in care isi fac aparitia o zana mica, foarte mica, si Peter Pan, un baiat care isi cauta umbra pe care a pierdut-o. Cum poate cineva sa-si piarda umbra? Ei bine, acolo unde traieste Peter Pan, pe Insula Niciodata, lucrurile astea se intampla. Acolo te poti satura de mancare doar facandu-te ca mananci, acolo poti deveni doctor doar prefacandu-te ca esti doctor si, daca te dor picioarele, poti zbura in loc sa mergi. Un singur lucru nu te poti preface ca-l ai: o mama. Pe Insula Niciodata ajung copiii care cad din carucior si timp de o saptamana nu-i cauta nimeni. Peter Pan e capitanul copiilor pierduti si uitati. Din fericire pentru ei, Wendy, fetita familiei Darling, accepta sa fie mama acestor copii. Foarte curand, Wendy descopera ca a fi mama nu e o joaca de copii, asa cum parea, deoarece copiii ascund si secrete…

Un proiect ambitios, care mobilizeaza intreaga echipa artistica a Teatrului Gulliver, ce are acum provocarea de a manui papusi extrem de grele, in marime naturala, animate chiar si de catre trei actori. Astfel, isi pun la incercare indemanarea si talentul papusarii Adina Ariton, Gina Geru, Nicole Lungu, Elena Marin, Nicoleta Miru, Ramona Pauc, Valeria Taban, Andrei Ciugulea, Andrei Dombrovschi, Aurelian Iorga, Ionut Negrisanu, Marian Sterian, Eduard Sisu si Ion Tudorache.

In realizarea acestui spectacol, Teatrul Gulliver s-a bucurat de colaborari remarcabile cu oameni valorosi ai teatrului de animatie. Incepand cu regizorul Ioan Brancu, care a montat piese multi premiate de-a lungul carierei, precum “Omul de Zapada care voia sa intalneasca soarele” de M. Visniec, „Noroc cu laptele/Apakaland” sau “Danila Prepeleac”. Pe langa numeroasele premii primite, acesta este si Castigator al Premiului special pentru teatrul de papusi si marionete, oferit de UNITER (Uniunea Teatrala din Romania), in anul 2008.
Echipa tanara de scenografi, Cilem Turkoz si Mihai Radu, reuseste sa aduca in fata copiilor galateni, dar si a parintilor, papusi inedite prin fizionomia lor atat de reala. Decorul este unul minimalist, dar spectacolul capata culoare prin jocul de lumini care ne introduce intr-o atmosfera plina de farmec si magie, punand papusile in centrul atentiei.

Zane, pirati, sirene si praf de stele se perinda prin fata ochilor pe muzica originala compusa de Cari Tibor, premiat de catre UNITER cu Premiul special pentru muzica de teatru. Momentele cheie ale povestii sunt puse astfel in evidenta de accentele muzicale care starnesc entuziasmul celor mici.
Spectacolul Peter Pan se adreseaza copiilor de peste 6 ani si tuturor adultilor care viseaza la anii pierduti ai copilariei. Pentru achizitionarea biletelor, se poate accesa sistemul online de pe link-ul https://bilete.teatrul-gulliver.ro sau direct de pe website-ul www.teatrul-gulliver.ro. De asemenea, bilete pot fi achizitionate in ziua spectacolului, de la sediul teatrului. Pretul acestora este de 12 lei pentru copii si 15 lei pentru adulti.

Comments are off this post!