Cel Mai Important Instrument Al Modellingului – Portofoliul

Despre modelling

Cel Mai Important Instrument Al Modellingului – Portofoliul

14

In momentul in care cei care aleg modelul pentru sedinte foto, prezentari, video, vad portofoliul – Ei afla ca tu existi! E prima oara cand te vad, e prima oara cand stiu ca existi, iar importanta portofoliului este determinanta, impresia pe care o lasi, reprezinta mai mult decat o carte de vizita, poate fi viitorul tau.
Un portofoliu bun deschide multe usi si oportunitati, te ajuta sa incepi cariera de fotomodel cu dreptul, te duce in fata aparatului de fotografiat sau a camerelor de luat vederi. De cealalta parte, un portofoliu slab te exclude indiferent de calitati, asa ca fii pregatit(a) sa investesti in tine, sa iesi in evidenta!
Portofoliul reprezinta o colectie de fotografii care iti scoate in evidenta potentialul de model, personalitatea, te ajuta sa evoluezi in cariera si ce este mai important: te vinde! Odata cu timpul, capeti experienta, ai parte de multe sedinte foto, astfel ca iti poti inlocui pozele mai vechi cu cele noi – in mod natural, mult mai bune. Stii deja ce anume te avantajeaza, nu iti ramane de facut decat sa te updatezi mereu.
Marile agentii de modelling cer doar patru fotografii reprezentative: una cu fata ta de aproape (close up), alta cu chipul tau zambind, si doua fotografii full body din fata si din profil. Acest set de fotografii sunt cunoscute sub numele de Polaroid. Doar atat este nevoie in momentul in care iti aplici “candidatura” la o agentie de top. Experienta, profesionalismul si viziunea oamenilor care lucreaza acolo iti vor da verdictul unei potentiale colaborari si chiar daca in cele din urma raspunsul nu este cel pe care ti l-ai dorit, nu ai niciun motiv sa te descurajezi! Foarte multe sunt cazurile in care un candidat a fost refuzat de o agentie si a facut furori mai tarziu prin intermediul altor agentii. Deci, nu te descuraja, lupta in continuare si pregateste-te sa devii un model de succes!
Fotografiile trebuie sa fie atractive si reprezentative. Trebuie sa includa cadre care iti scot in evidenta calitatile functie de tipul de model pe care intentionezi sa il imbratisezi, asa ca gandeste-te foarte bine ce alegi! Calitatea portofoliului depinde si de calitatea persoanelor cu care lucrezi, profesionistii din bransa pot scoate cu tine un book exceptional care sa te ajute mai mult decat iti poti imagina. Vorbim aici de munca unei intregi echipe: stilisti, hairstylisti, makeup artisti, fotografi, etc.
Fotografiile trebuie sa lase o impresie pozitiva, indiferent de ipostaze, indiferent ca sunt color sau alb-negru, ele trebuie sa te reprezinte si sa te diferentieze de celelalte modele. Expresivitatea fetei, corpul, hainele pe care le porti, tunsoarea, look-ul per ansamblu, cadrul in care esti fotografiat(a) trebuie sa scoata in evidenta personalitatea si frumusetea! Toate acestea, indiferent de combinatii, trebuie sa te faca mai atractiv(a), sa iti reflecte atuurile si sa faca diferenta!
Fotografiile din cadrul unui book trebuie sa se bazeze pe calitate, nu cantitate, mediocritatea nu are ce cauta aici!

Sfat: pune fotografiile bune la inceput si pastreaza-le pe cele mai bune spre sfarsit, pentru a face o foarte buna impresie!

Your email address will not be published. Required fields are marked *