Povestile de arta intr-o sticla-pana pe 22 noiembrie 2021

Povestile de arta continua online pe Pitti Connect pana pe 22 noiembrie 2021, brandurile prezente la Fragranze continuand sa ne incante cu acestea.

Povestile de arta continua online pe Pitti Connect pana pe 22 noiembrie 2021, brandurile prezente la Fragranze continuand sa ne incante cu acestea. Numitorul comun este arta: de la parfum ca distilat nativ, la clasici ca partitura pentru creatiile olfactive. Lucrari sofisticate nascute din abordarea multidisciplinara a propriului creator, povestile de arta parfumate care impletesc poezie si memorie, estetica si arhitectura, pensule de culoare si forme sculpturale si nu doar in ambalaj.

Astrophil & Stella

O poveste de dragoste cosmica din Italia in intreaga lume.
Astrofil este un muritor mandru, hotarat si visator.
Stella este o zeitate evaziva, frumoasa si plina de viata.
Din intalnirea lor vine dragostea care leaga pamantul si cerul intr-o imbratisare facuta din parfum si farmec.

Parfumuri artizanale de lux

Se intampla ca stelele sa cada din cer amintite de dorintele muritorilor. I se intampla Stellei care coboara din cer atrasa de Astrophil: o mica lumina in intunericul Pamantului. Coborand pe pamant, ea descopera ceva care depaseste lumina si distanta: parfumul sau este cel care ii ia inima.
Intr-o noapte de comete si dorinte, Astrophil a vazut o lumina cazand din cer. Dupa ce a cautat-o peste tot, a gasit-o intr-o poiana. Din petalele de lumina statea o fata de o frumusete uluitoare.
Astrophil inchise ochii: in aer, plutea doar mirosul Stelei.

Boadicea The Victorious

Infiintata in 2008, Boadicea The Victorious, este una dintre cele mai importante marci britanice de parfumerie de lux. Regina Boadicea, regina razboinica care a invins romanii, este simbolul pasiunii si al puterii. Aceeasi pasiune si forta care se regasesc in toate parfumurile Boadicea The Victorious. Sticlele sunt protejate de scuturi emblematice Peute, realizate manual de catre cei mai buni artizani britanici. Mirosurile, concepute si create de cele mai bune „nasuri” disponibile sunt un amestec de ingrediente exotice si rare, cu acea atingere tipica englezeasca eleganta. Parfumurile Boadicea The Victorious se gasesc in cele mai exclusiviste magazine.

FUMparFUM

FUMparFUM a fost fondata in Vilnius (Lituania) in 2011 ca o platforma creativa, un brand de arta si, de asemenea, o parfumerie conceptuala. Fondatorul si parfumierul: Aistis Mickevicius, cunoscut ca artist, actor si DJ, a devenit interesat de crearea parfumurilor si dupa cativa ani de studii si-a lansat proiectul personal. Brandul se dovedeste a fi un joc de cuvinte care se trage din cuvantul latin Per Fumum, parfum in italiana sau parfum in franceza.

Fiecare parfum al studioului de creatie FUMparFUM este realizat manual pornind de la materiale de calitate superioara atent selectate si cu adaos de ingrediente sintetice, in editii foarte limitate. Stilul unic al studioului combina vechea traditie europeana a productiei de parfumuri si o abordare originala a parfumeriei moderne. Toate parfumurile studioului de creatie FUMparFUM se caracterizeaza prin stiluri sofisticate, teatralitate si combinatie neasteptata botanica si moleculara, impreuna cu un gust modern.

Nose Aistis Mickevicius de la studioul de creatie FUMparFUM isi insoteste parfumurile cu instalatii variind de la obiecte, galerii si expozitii. In 2016 a publicat prima sa carte despre parfumerie in limba lituaniana, sub numele „Kvepalai” („Parfumuri”).

Alchemist Charlatan

Creatorul artistic lituanian al acestei parfumerie de nisa „FUMparFUM creative studio” a etichetat in mod ironic aceasta colectie de parfumuri „alchimistul sarlatan”. Aistis intentioneaza sa creeze o satira in jurul temei scepticismului lituanian fata de creatorii indigeni. In acest set ofera cateva parfumuri purificate si rafinate profesional intr-o concentratie foarte mare (pana la 30-35%), dintre care compozitiile contin molecule sintetice bogate si inovatoare, combinate cu maiestrie intr-o atingere moale de esente traditionale de parfumerie. Toate parfumurile din aceasta colectie au un sentiment abstract si sofisticat de minimalism.

Povestile de arta continua cu …

Omnia ProfumiItalian Niche Perfumes & more luxury

Istoria Omnia Profumi si a produselor sale provine din combinatia de pasiune si experienta in domeniul bijuteriilor si gemologiei, in care familia Tagliacarne activeaza de multi ani.

Fabrizio Tagliacarne, creator de bijuterii unice, a fondat Omnia Profumi in 2009. Pasiunea pentru esente care l-a hranit intotdeauna pe Fabrizio, dand viata unei noi experiente si unui nou drum creativ. El este nasul si creatorul tuturor parfumurilor din colectii.

Fiecare parfum spune un moment, o perioada, un fragment din viata lui Fabrizio si fiecare parfum a fost combinat cu o piatra sau un metal, creand astfel o Colectie de Bijuterii bogata in esente pretioase si naturale.
Pietrele si metalele, acele materiale care l-au inspirat in prelucrarea bijuteriilor sale, l-au inspirat acum in crearea parfumurilor. Pentru a scoate in evidenta noile parfumuri pretioase si foarte cautate, a creat gama „White Stones” de la Pietre Bianche precum White Madera, care cu nota de Anason, confera parfumului sau clasic Madera o nota mai proaspata si de vara, foarte apreciata de clienti.

Colectia The Stones a „Jewel Scents” – Jewel Fragrances by Omnia

Culoarea profunda a chihlimbarului, cu o imagine hipnotica si straveche, introduce vizual un parfum cu un amestec simplu si somptuos, datorita prezentei ingredientelor proaspete precum citrice si lavanda si a unor note intense precum patchouli si opoponax.
Parfumul se rezolva intr-un dialog continuu intre ingrediente, intr-o alternanta de senzatii imbatatoare care trec de la vivacitatea portocalei, muscatei si bergamotei la aromele importante de tamaie si labdanum.

Timothy Han Edition

Ne inspiram din literatura si din creativitatea ganditorilor liberi.
Lucrarile iconice ale literaturii, produse de unii dintre cei mai mari autori care au sfidat conventiile, sunt inspiratia din spatele fiecarui parfum. Fiecare editie a parfumurilor este asociata cu o imprimare artistica numerotata in editie limitata, afisata pe coperta, care reflecta parfumul pe care il contine. Pur si simplu alege imaginea care reflecta cel mai bine personalitatea ta!

Parfumuri

Ne place epoca de aur a parfumeriei si alegem sa ne producem parfumurile folosind materiale naturale, introduse intr-o baza de alcool de struguri organic certificat. Desi preferinta noastra este intotdeauna pentru materiale 100% naturale, scopul nostru este acela de a crea parfumuri care incanta si spun o poveste. Pentru a face acest lucru, in anumite ocazii putem folosi ingrediente echivalente cu cele naturale din motive etice sau pentru a putea obtine profiluri olfactive specifice.

Info & foto : pittimmagine.com