Printre blogurile de moda din Romania cu Andreea Ristea

Tendinte&Stil

Printre blogurile de moda din Romania cu Andreea Ristea

90

Una dintre cele mai diafane prezente din blogurile de moda de la noi este Andreea, pe care o poti gasi pe www.andreearistea.ro. Luminoasa, proaspata, mereu zambitoare, este imposibil sa nu fie remarcata, cu atat mai mult cu cat se impune, la fiecare aparitie, prin tinute incantatoare care dau sentimentul acela de: ”m-as putea imbraca si eu asa”. Nu e coborata din zona unui lux debordant si (tocmai de aceea) anihilant, nici nu are abordarea aceea foarte indrazneata care se adreseaza unui public de nisa, nonconformist ci, dimpotriva, are propuneri ”purtabile”, ”iubibile” si, daca ni se permite extensia termenului, ”doribile”. Pur si simplu, esti tentata sa parcurgi repede articolele sale, pentru a ajunge la partea aceea de final care se traduce prin: ”mi-am cumparat hainele si accesoriile cu care ma vezi de: AICI”.

Evident, am contactat-o si am intrat intr-un dialog amical cu ea, pentru a afla cat mai multe lucruri legate de arta de a te imbraca frumos:

FAMOST: Cum iti definesti stilul?
ANDREEA: Cu siguranta, sunt adepta stilul chic, pentru ca imi place sa adaug tinutelor acel “ceva”. Poti gasi mereu in tinutele mele un element spectaculos.
FAMOST: De unde iti procuri cele mai multe dintre articolele vestimentare?
ANDREEA: Majoritatea pieselor vestimentare vin de la colaboratorii mei, insa, atunci cand vine vorba de shopping, imi place sa fac cumparaturi de peste tot: din magazine, din online-ul romanesc si cel international, din locurile in care calatoresc, de la targuri si chiar si de la magazine de tip vintage. Nu se stie niciodata ce comori poti descoperi!
FAMOST: Care consideri ca sunt piesele de rezistenta ale verii care va veni?
ANDREEA: Umerii goi, manecile bufante, imprimeul floral si piesele cu accente metalice, in special pantofii.

andreea-ristea-bloguri-bune-moda
FAMOST: Care sunt evenimentele la care poate participa un blogger de moda pentru a se remarca?
ANDREEA: Evident, un blogger trebuie sa participe la evenimente ce apartin de domeniul modei, cum ar fi: prezentari de moda, show-uri de moda, lansarea unor magazine noi de haine (sau de orice altceva: pantofi, genti, accesorii), lansarea sau aniversarea unor reviste de moda, targuri de haine, cum este si cel de tipul “Shop my closet” si multe altele.
FAMOST: Ce parere ai despre conceptul ”Shop my closet”? Obisnuiesti sa vinzi sau cumperi lucruri purtate? Ai vreo prejudecata in acest sens?
ANDREEA: Conceptul “Shop my closet” este unul pe care eu il imbratisez cu mare drag, pentru ca este o ocazie foarte buna de a mai elibera garderoba, intr-un mod placut. Hainele care simti ca nu te mai reprezinta pot fi o bucurie pentru altcineva, si una la preturi mult mai accesibile decat daca le-ai fi luat direct din magazine. Eu am participat deja la cateva, atat la mine acasa, in judetul Arges, cat si in Bucuresti, si de fiecare data am fost surprinsa sa vad ca tot mai multa lume este interesata de acest gen de evenimente. De asemenea, si mie, la randul meu, imi place sa cumpar de la ceilalti expozanti, si mai ales imi place sa ii cunosc, sa schimbam pareri, impresii si sa creez noi experiente.
FAMOST: Stim ca ai si o preocupare pentru creatie. Ce produse propui cumparatoarelor?
ANDREEA: Este adevarat, ma ocup de creatie vestimentara, insa momentan nu am deschis si un atelier propriu zis. Am doar o singura masina de cusut, casnica, cu care sunt “prietena” de cativa ani buni. La acest moment creez doar fustite, pentru prietenele mele, facute pe comanda, pe masurile fiecareia.
FAMOST: Ce proiecte ai pentru perioada urmatoare?
ANDREEA: Pentru perioada urmatoare imi doresc sa imi deschid un atelier, dar asta dupa ce voi termina cursurile de creatie vestimentara, pe care le urmez in cadrul Institutului de moda Salomeia Truta, iar cu blogul, imi doresc sa nu ma opresc aici, ci din contra, sa evoluez pe cat mai mult posibil.

Ei bine, Andreea, suntem convinsi ca visurile tale nu se vor opri aici, pentru ca pasiunea pentru frumos si imaginatia vor fi suficient de puternice incat sa te duca departe. Noi asteptam cuminti sa ajungi cat mai sus cu tot ce ti-ai propus, ca sa avem, in sens pozitiv, satisfactia aia deplina cand vom rosti: ”Ti-am spus noi!

Comments are off this post!