Printre blogurile de moda din Romania cu Laura Calin

Lifestyle. Storytelling. Vintage culture. Yoga. Unde? Pe blogul Laurei Calin (www.lauracalin.ro) si pe toate retelele ei de socializare.

Si nu numai moda. Lifestyle. Storytelling. Vintage culture. Yoga. Unde? Pe blogul Laurei Calin (www.lauracalin.ro) si pe toate retelele ei de socializare. Laura face parte din acea categorie de oameni pentru care impartasirea experientelor este esentiala, iar asta nu vine nici din orgoliu, nici din nevoia de a-si face cu orice pret vocea auzita, ci din ratiuni care tin, in mare parte, de empatie si simpatie. Si daca sesizati vreo rima aici, aflati ca ea este pur intamplatoare. 🙂

De altfel, pentru ca ii este confirmat rolul de digital influencer, de specialist PR, Laura Calin s-a gandit, acum ceva vreme, sa lamureasca acest concept care nu are in el nimic pretios, in afara, poate, de provenienta termenilor. Mai exact, a tinut sa clarifice ca o astfel de persoana este cautata de brandurile care vor sa isi lanseze diverse campanii, deci, se urmareste un traseu care vine spre ea, tocmai pentru ca actioneaza intr-un spatiu fertil care faciliteaza conexiunea dintre un brand si publicul lui tinta. E adevarat, digital influencer-ul are deja o comunitate solida, consolidata in jurul sau, un grup care are cam aceleasi valori, pasiuni sau acelasi mod de a vedea si intelege lumea. Si poate ca aici este deosebirea fundamentala intre un blogger si un influencer:

Influencer poate fi oricine, de la un blogger la o celebritate, atata timp cat are o comunitate generoasa in social media si se bucura de credibilitate.

Ce este de apreciat, e faptul ca Laura a rezistat pana acum ispitei de a se asocia cu branduri faimoase, despre ale caror produse si servicii nu stie prea multe sau, daca stie, nu adera la ele, in favoarea unora in care chiar crede, pentru ca, in viziunea ei, a propune o falsa proiectie asupra unui produs nu conduce, in perspectiva, decat la diminuarea increderii membrilor comunitatii tale.

Una peste alta, daca e sa nu se dezica niciodata de o realitate, aceea e feminismul, cu toate derivatele ei, pentru ca este convinsa ca o miscare de emancipare a femeii, de promovare a unor principii sanatoase nu face altceva decat sa aduca in prim-plan, pe termen lung, imaginea de la care femeia nu mai are voie sa abdice niciodata, indiferent de capcanele istoriei. Este vorba de femeia sofisticata, sigura pe sine, independenta, care isi gestioneaza eficient timpul, astfel incat sa isi asigure succesul in cariera, fara ca asta s-o indeparteze de rolul de mama si de sotie.
In ciuda tuturor acestor proiecte de evolutie, Laura adora povestile de « moda veche » si, in acest sens, a creat conceptul de «V for Vintage», pe care il aduce in atentia publicului larg de fiecare data cand organizeaza targuri, reuniuni, workshopuri al caror scop este acela de a impune alternative creative in ceea ce priveste segmentele fashion, design, gift ideas, gastronomie si altele. De-a lungul celor 19 editii, s-au abordat diverse teme: Recycling, Ethnic, Traditional, Flower Power, Green Edition, La Dolce Vita, etc.

Trebuie sa recunoastem ca astfel de evenimente pot reprezenta adevarate vanatori de comori si Laura constata, cu incantare, ca publicul, tot mai diversificat, este din ce in ce mai incitat de universul vintage. De altfel, shoppingul intr-un astfel de targ poate aduce imense satisfactii pentru ca ai toate sansele sa pleci de acolo cu piese fara varsta si fara moarte, unicat, ale unor branduri celebre, exclusiviste, pe care sa dai sume decente, pentru care sa nu suferi cateva saptamani.

Asta nu inseamna ca numai ceea ce e vechi e valoros. Aflam de pe blogul Laurei ca vara aceasta va fi foarte colorata, asa ca ati face bine sa va reinnoiti garderoba cu piese roz, galbene si rosii. Albul e atemporal, deci, trebuie sa fie in continuare prezent in tinutele voastre.
Ca tot vorbeam la inceput si de stil de viata, sa va spunem ceva si despre dieta Laurei: e preponderent verde, gluten free, proaspata, deci, vegetariana. Prin asta, ea spune un mare NU tuturor preparatelor care incarca lista de fake food. Acum, ce e drept, avem mare noroc si cu anotimpul in care ne aflam, desi, cu un mic efort de vointa, cei care sunt adeptii acestui mod de a se alimenta au o mare varietate, din care pot sa aleaga tot timpul anului!

Asadar, cine ajunge pe blogul Laurei Calin are toate sansele sa isi reconsidere un pic felul in care traieste, se imbraca, alege sa isi petreaca timpul liber si, mai cu seama, felul in care gandeste, fiindca fiecare articol publicat este o invitatie la echilibru si un dialog cu sine, din care oricine ar trebui sa iasa invingator!