Printre blogurile de moda din Romania cu S’Blog

In calatoria noastra, poposim acum in Cluj-Napoca, de unde Simona scrie pe S’Blog locul tare drag sufletului ei rebel, visator, contradictoriu, dar plin de energie.

In calatoria noastra, poposim acum in Cluj-Napoca, de unde Simona scrie pe S’Blog (https://symonnna.wordpress.com), locul tare drag sufletului ei rebel, visator, contradictoriu, dar plin de energie. E un adevarat paradox sa vezi cum o tanara cu un aspect diafan, luminos si cu o privire care inspira timiditate poate sa spuna lucrurilor pe nume intr-un mod transant, fara ornamente inutile, pentru ca viata a pus-o in situatii care au dezamagit-o, care i-au creat complexe, care au asezat-o uneori fata in fata cu masti, nu cu oameni! Din fericire, insa, toate au fost lectii care au determinat-o sa isi construiasca propriul drum, chiar daca asta a adus cu sine si o suma de renuntari si dileme.

Desi originara din Bistrita, «un oras foarte frumos in care ma reintorc cu placere de fiecare data cand am ocazia», ea traieste acum intr-un spatiu cosmopolit, cu multe deschideri catre lumea modei, lucru care i-a permis sa isi diversifice optiunile vestimentare, sa aleaga un mod de viata sanatos si in armonie cu principiile ei, dar si sa ia contact cu o varietate de persoane de la care a avut si lucruri de invatat. Una peste alta, Simonei de la S’Blog ii plac regulile, dar doar in masura in care ar putea fi incalcate, fiindca ar fi extrem de monotona viata in care ar domina conformismul si omogenitatea. De aceea, de cate ori are starea necesara, iese din zona de confort, indraznind, experimentand, abatandu-se de la norme, dar in cel mai creativ mod.

Ei bine, “I’m a smoker /I’m a joker /I’m a midnight toker” nu sunt numai niste versuri ale unui celebru cantec, pe care Simona – S’Blog, le considera elocvente pentru structura ei interioara; acestea contureaza, in esenta, o veritabila filosofie existentiala care spune, in cuvinte simple, ca nu numai defectele sau spiritul ludic sunt cele care definesc un individ (desi, si acestea, au importanta lor), ci felul in care respectivul individ alege sa isi exprime gandurile. Despre Simona ar fi cateva lucruri de spus in privinta aceasta: ii place sa vorbeasca (mult, ar spune unii-in discutii vii, patimase, directe sau in piese de teatru), dar, mai ales, ii place sa scrie. Prin urmare, pe S’Blog

o sa gasesti un blog diversificat, care o sa atinga mai multe subiecte, deoarece sunt o fire excentrica, careia nu-i place sa se ghideze dupa un anume tipar. Imi place sa fiu eu, originala, simpla, cateodata deschisa, dar niciodata o umbra. Imi place mereu sa descopar lucruri noi, sa intalnesc oameni noi, sa impartasesc idei si opinii si, totodata, iubesc frumosul acela care insipira eleganta, suavitate si mister.

Iar frumosul Simonei ia infatisarile cele mai simple: un ghemotoc de catel pe care si-l doreste de ceva vreme, o toamna misterioasa, in care extremele se atrag, o emotie parfumata, de aia care se cuibareste pentru totdeauna in inima ori un dulce sanatos, despre care ne da asigurari ca exista cu adevarat, daca stii unde sa il cauti.

Insa, desi suna egocentric, Simona se iubeste cel mai mult pe ea, lucru pe care-l afirma pe S’Blog. Pentru asta, cei mai multi ar fi tentati sa o critice, dar ar fi minunat sa renuntam, macar pentru cateva clipe, la haina de judecatori absoluti, care stim, in teorie, exact cum se fac lucrurile, desi nu le aplicam niciodata in viata noastra reala. Adevarul este ca Simona a ajuns la apropierea aceasta de sine, numai dupa ce a cunoscut deziluzia, dupa ce a inteles ca timpul poate fi un adversar, dupa ce a invatat sa devina egoista, numai dupa ce si-a asumat fiecare defect, pe care l-a transformat in ceva constructiv, pentru linistea ei. Din acel punct, cantarind precis fiecare aspect din viata sa si concluzionand ca nu ii mai pasa, ea a alcatuit cu grija lista ei cu renuntari. Ea suna cam asa:

De azi renunt sa fac tot ceea ce imi displace, doar de dragul de a face pe placul cuiva. Renunt la asteptari. Atrag de la sine dezamagiri. Renunt sa mai cred in vorbe. De azi voi trece la fapte. Renunt sa mai cred in oameni si sa mai ascult opiniile celorlalti, sa ma simt incatusata de ele.  Renunt sa mai inghit falsitatea. Prefer sa fiu lovita de adevar, decat incojurata de minciuni! Renunt la tot ce nu face parte din mine.

Convinsa ca a venit si timpul ei, Simona da asigurari ca va fi bine, iar noi nu avem niciun dubiu ca asa vor sta lucrurile, mai ales ca o luptatoare ca ea, o fire puternica si determinata va gasi intotdeauna resurse prin care sa se distinga de cei din jurul ei. Si, din cate am vazut, reuseste lucrul asta, atat prin LOOK-ul sau, cat si prin curajul de a fi unica intr-o lume uniformizata. Imaginile cu ea vorbesc despre o tanara vivace, cu idei frumoase, cu mai putine asteptari de la ceilalti, fapt care o responsabilizeaza sa fie mai buna, sa fie omul cu care sa poata trai, pe termen lung, in deplina intelegere. Si daca, de-a lungul acestui drum, va continua sa ne vorbeasca despre ea si despre alegerile ei, noi vom fi bucurosi sa o urmarim. In viata reala sau pe blog!

Material realizat de Adina Mitrica