Produse de infrumusetare cu ingrediente neobisnuite

Frumusete

Produse de infrumusetare cu ingrediente neobisnuite

93

De cele mai multe ori, cand achizitionam anumite produse fie de infrumusetare sau de alta natura, nu prea citim etichetele sau o facem intr-un mod superficial. Iar anumite produse cu care ne intersectam, pot contine ingrediente care, aparent, pot starni controverse prin simplul fapt ca sunt neobisnuite, destinatia lor fiind cu totul alta in mod normal.
Cu toate acestea, ele se pot dovedi mult mai eficiente comparativ cu altele, a caror scop este acelasi. Iata in continuare trei dintre acestea!


Cremele cu canabis sunt foarte bune pentru pielea inflamata.

Canabisul produce un compus numit cannabidiol (CBD) cu proprietati antiseptice si antibiotice, iar partea interesanta ca si corpul nostru produce cannabidioli similari. Aceste creme lucreaza in armonie cu pielea si are abilitatea de a o pastra calma. Aceste uleiuri derivate din canabis au beneficii remarcabile pentru piele si daca te ingrijorezi ca pot avea efecte halucinogene, nu este cazul: aceste produse nu contin tetrahidrocanabinol (THC), responsabil pentru declansarea acestora.

Anumiti specialisti se concentreaza astazi pe flora faciala (microbiomul),

acel strat invizibil de pe suprafata pielii, care determina cat de luminos si curat este tenul. Facand o trimitere la omul preistoric, care avea tenul murdar si nu avea nevoie de dubla curatare sau de aplicarea unei masti in sapte pasi, ne dam seama cat de traumatizat este astazi tenul nostru. Alergii si sensibilitati peste tot. Chiar si in urma cu 50 sau chiar 30 de ani, cand pielea era totusi curata, nu existau atat de multe ‘sensibilitati’ si probleme. Noile cercetari au aratat ca bacterii ca bifidobacterium si lactobacilul, pot ajuta la intinerirea pielii, tocmai de aceea, au explodat in ultimul timp trimiterile catre probiotice.

Praful de copt

Excelent pentru prajituri, dar in acelasi timp poate ajuta intr-un mod eficient si la curatarea pielii. Acest ingredient, poate mai putin promovat in acest sens, s-a dovedit a fi foarte eficient in tratamentele de infrumusetare, unii specialisti din domeniu laudand abilitatile de desfundare a porilor, altii fiind entuziasmati de originile naturale (asta comparativ cu substantele chimice ale anumitor exfolianti). Exista si persoane care nu sunt chiar pro praf de copt, afirmand ca face pielea mult mai alcalina si ca cei care folosesc acest ingredient sunt mult mai predispusi inflamatiei, petelor si sensibilitatii.

Comments are off this post!