Produsele De Make Up Din Minerale – Cele Mai Sanatoase Pentru Pielea Voastra

Frumusete

Produsele De Make Up Din Minerale – Cele Mai Sanatoase Pentru Pielea Voastra

33

Cu toate ca machiajul din minerale – din punct de vedere conceptual are o existenta de peste treizeci de ani, popularitatea acestuia a crescut doar in ultimul timp. Ingredientele folosite sunt toate naturale, extrase din mineralele care se gasesc pe pamant. Exista si fake-uri, facute de firme care vor un profit rapid si lanseaza campanii publicitare agresive; astfel de produse, pot avea 1-2 ingrediente minerale, lucru care le permite sa le mentioneze ca fiind produse minerale.
Produsele cu adevarat minerale se caracterizeaza prin faptul ca iti lasa pielea sa respire – ceea ce este intr-adevar sanatos pentru piele, au o textura usoara si fina, nu produc iritatii si nu iti lasa senzatia ca ai fata ‘incarcata’. Inainte de a achizitiona un astfel de produs, cititi eticheta foarte atent! Nu faceti greseala sa credeti ca sunt 100% minerale doar pentru ca asa va este prezentat!
In cazul in care contine vreun colorant sintetic sau chimic, atunci cu siguranta ca numai mineral nu este! Multe produse asa zis minerale folosesc contestata oxiclorura de bismut (fiind foarte ieftina), despre care se sustine ca este naturala – nimic mai fals, atat timp cat nu se gaseste in pamant. Medicii specialisti avertizeaza ca folosirea produselor pe baza de oxiclorura de bismut poate irita pielea, poate provoca eruptii cutanate si mancarimi. Daca vreti un sfat, cititi eticheta si evitati acest ‘ingredient’!
Trebuie luat in considerare ca aceste produse minerale trebuie sa se impace bine cu orice fel de ten, chiar daca aceasta prezinta cicatrici sau acnee rozacee. Foarte important este ca aceste produse bazate 100% pe minerale sa aiba SPF (Sun Protection Factor) mai mare de 15. O piele neprotejata de soare, favorizeaza imbatranirea inainte devreme, aparitia sau accentuarea ridurilor, aparitia diferitelor cicatrici.
Ramane la latitudinea voastra sa decideti ce fel de produse veti folosi, cat de mult va intereseaza sa cunoasteti produsele achizitionate! Dar, inainte de toate trebuie sa vedeti ca produsele folosite sa nu aiba efecte negative asupra pielii si asupra sanatatii voastre in general!

Voi ati folosit produse de machiaj din minerale? Ati simtit vreo diferenta comparativ cu cele ‘traditionale’?

Comments are off this post!