Proenza Schouler – Brandul Care A Revigorat Moda In America!

Proenza Schouler este un brand de lux destinat vestimentatiei feminine si accesoriilor si a fost fondat in anul 2002 de designerii Lazaro Hernandez si Jack McCollough. Numele acestui brand provine de la numele de fata al mamelor celor doi: Proenza, respectiv Schouler.

Cei doi s-au intalnit in 1998 la faimoasa Scoala de Design Parson, McCollough lucrand cu Marc Jacobs, Hernandez cu Michael Kors. Ulterior ei au colaborat la elaborarea lucrarii de absolvire care a devenit prima colectie marca Proenza Schouler; un moment important l-a reprezentat cumpararea in totalitate a acestei colectii de catre Barneys New York (lant de magazine de lux cu sediul in New York) reprezentata in acel moment de Julie Gilhart, care a afirmat referitor la colectie ca este “una completa, gandita pana in cel mai mic amanunt, vestimentatia emana o tinerete matura”.

Premiza de la care plecam este forma” afirma McCollough accentuand cele afirmate de Julie Gilhart; hainele marca Proenza Schouler sunt caracterizate de o fuziune intre atentia la detalii si rafinamentul taieturilor, sunt inspirate din cultura contemporana tanara si utilizeaza in majoritatea creatiilor materiale personalizate.
Acest brand are meritul de a fi revigorat industria modei in America, astfel ca in 2004 primeste din partea CFDA titlul de Vogue Fashion Fund – titlu inaugurat in acel an, cei doi consolidandu-si pozitia de lideri ca tineri talentati. In 2007 primesc un nou titlu onorific Womenswear Designer of the Year, titlu pe care il vor primi si in iunie 2011.

In 2008 Proenza Schouler lanseaza prima colectie de incaltaminte sub licenta Giuseppe Zanotti, iar in 2010 prima colectie de genti.

Colectiile Proenza Schouler sunt vandute in peste 100 de magazine exclusiviste la nivel international, de mentionat fiind Barneys New York, Bergdorf Goodman, Harvey Nichols, Colette, Joyce si Lane Crawford; in timp, au existat colaborari cu importante personalitati din showbiz, cum ar fi Gwyneth Paltrow, Kristen Stewart, Chloe Sevigny, Kate Bosworth, Kirsten Dunst, Julianne Moore, Charlize Theron, Amy Adams, Maggie Gyllenhall, ultimele doua fiind imbracate sub numele acestui brand la decernarea Premiilor Oscar.