Protectie solara pentru par si scalp

Sfaturi

Protectie solara pentru par si scalp

42

Cand vine vorba de protectie solara, suntem foarte constincioase in ceea ce priveste ingrijirea pielii, dar neglijam parul si scalpul; ne dam cu o crema hidratanta pe tot corpul, pe fata, dar cel mai probabil nu ajungem cu ingrijirea mai departe de linia fruntii. Iar acest lucru este vital pentru frumusetea noastra, asa ca, haideti sa citim in continuare ce putem face pentru a ne proteja scalpul si parul!


Consideram si percepem parul ca o entitate care nu este vie si astfel, consideram ca nu are nevoie de ingrijire, lucru total gresit. Scalpul intr-adevar este protejat de par comparativ cu pielea si nu vom resimti arsurile, dar va fi deteriorat parul; iar daca sarim peste protejarea lui, ne putem alege cu un par uscat, fara stralucire si fragil. Mai punem si uscarea lui dupa o baie in mare sau piscina, dupa ce ia contact cu sarea sau clorul si ne alegem cu efecte negative mult mai drastice.

Parul

Soarele are si rolul de a-ti schimba culoarea parului, o realitate ingrijoratoare. De ce? Parul decolorat sau ridicat este mult mai expus deteriorarii datorita procesului de deschidere a foliculilor, facand parul mai vulnerabil oxidarii, ca urmare a actiunii razelor UV.

Un prim pas in protectie este purtarea unei palarii; trebuie aleasa una care acopera tot parul sau strange tot mai mult sub ea. Urmeaza apoi produsele de ingrijire care trebuie sa aiba protectie UVA si UVB, ideale cu factor de protectie solara 30 si care sa contina dioxid de titan si oxid de zinc, care te protejeaza impotriva razelor nocive. Hidratarea este un alt pas esential, realizabila cu ajutorul tratamentelor, mastilor, uleiurilor si balsamurilor, uleiul de argan fiind foarte recomandat.


Cum reactioneaza pielea la soare? Afla AICI!


Scalpul

In ceea ce priveste scalpul, daca acesta se arde din cauza actiunii razelor solare, senzatia este una de mancarime, apar cojite, iar arsurile sunt grave; mai rau decat atat, de aici poate apare cancerul de piele. Chiar daca parul acopera scalpul, pana la urma urmei, acesta este la fel ca pielea obisnuita. Daca purtati parul despartit, ras sau este foarte scurt, va expuneti si mai mult razelor solare. Un scalp deteriorat, uscat sau avand diverse depuneri, poate avea un impact negativ asupra parului, impiedicand procesul normal de crestere si regenerare.

Cea mai buna metoda de protectie a scalpului este o palarie de soare, sau daca nu stati foarte mult pe afara, puteti opta pentru o aranjare a parului protectiva, coada de cal fiind una din ele, fie lasand parul sa cada pe spate, fie strans intr-un coc.

Aplica rotectie solara cu SPF de cel putin 30 si nu uita zona urechilor, partea din spate, iar daca este ceva ce trebuie retinut in ceea ce priveste protectia solara, este ca aceasta trebuie facuta peste tot!

Comments are off this post!