Protejeaza-ti pelvisul!

Sanatate

Protejeaza-ti pelvisul!

34
In cadrul unui recent studiu efectuat de British Journal of Obstetrics and Gynaecology, s-a aratat ca jumatate din cele 1500 participante, au cel putin un semn al disfunctiei pelvisului, o problema de sanatate care poate cauza incontinenta urinara indusa de stres si asta datorita faptului ca muschii pelvieni sunt slabi.
Partea buna e ca majoritatea ne ingrijim sa aratam bine, sa avem un aspect tonifiat, tot ce tine de exteriorul corpului, iar partea rea este aceea ca neglijam partile intime ale organismului, pana cand … avem o problema de sanatate. In plus, daca anumite probleme le putem povesti celor din jur, astfel de probleme intime nu prea; sunt situatii cam jenante si nu poti discuta despre faptul ca este scazuta sensibilitatea in timpul sexului sau ca ai incontinenta urinara.

Nu te poti motiva acasa sa faci exercitii pentru muschii pelvieni. Orice fel de exercitiu care imbunateste puterea si controlul muschilor sunt de ajutor. Exercitiile Pilates reprezinta o alegere foarte inspirata, deoarece stabilitatea interna a muschilor reprezinta centrul tuturor exercitiilor. Cand folositi nucleul muschilor in mod corect, veti avea parte de o contractie blanda a muschilor pelvisului. Aceasta se datoreaza faptului ca muschii partii inferioare a spatelui, a pelvisului si abdominali, lucreaza impreuna pentru a mari presiunea abdominala care ii da stabilitate coloanei vertebrale. Practicarea exercitiilor yoga si anumite miscari din sala de gimnastica, sunt modalitati bune de a consolida partea de jos a pelvisului.

Mare atentie in acelasi timp, daca pelvisul in partea inferioara este slab, trebuiesc evitate exercitiile de indoire, cum ar fi abdomenele, deoarece, acestea pot pune si mai multa presiune. Nu va tineti niciodata respiratia in timpul exercitiilor si aveti mare grija la ce tipuri de exercitii adoptati!

Cum stii daca faci exercitiile corecte? Majoritatea femeilor cand fac astfel de exercitii, solicita doar partea frontala si este esential sa folositi toti muschii cand lucrati. La fel de important este sa degajati complet partea inferioara pelviana, deoarece pot exista exercitii care pot slabi; daca stii ca ai probleme, trebuie sa faci exercitiile usor. Pentru a le face corect, incearca sa impingi usor muschii in timp ce ii strangi, ceea ce iti va da senzatia ca atunci cand intrerupi urinarea pe la mijloc.

Iti place sa faci exercitii fizice, dar in timpul lor ai scurgeri ciudate. Cum poti gestiona situatia? Nu toate exercitiile sunt la fel, in timp ce exercitiile Pilates pot fi excelente pentru muschii inferiori pelvieni, existand anumite exercitii care pun presiune suplimentara pe grupele de muschi. Chiar si ridicarea greutatilor nu este o idee grozava, dimpotriva. In general, exercitiile fizice intaresc acesti muschi, dar cresterea presiunii abdominale, mai ales cand sunt ridicate greutati, pot intinde muschii foarte mult. Asta nu inseamna ca trebuie renuntat la acest tip de antrenament, ci doar trebuie multa atentie la respiratie, sa nu va fortati foarte mult si sa faceti exces de zel. Este recomandat sa va eliberati vezica inainte de a incepe exercitiile sau alergatul.

Statul jos poate slabi muschii pelvieni. Pentru cele care au munca de birou si statul jos este o necesitate, perioadele lungi de stat jos nu fac deloc bine! Cand stai jos, muschii inferiori ai pelvisului sunt complet relaxati, iar greutatea abdominala tinde sa ii stranga gradual, dar cu toatea astea, sunt anumite lucruri pe care le poti face. Un bun exercitiu este acela de a strange muschii pelvieni pentru a-i tine tonifiati.

Mai mult, nu doar aceste exercitii iti tonifiaza acesti muschi: o alta optiune pentru intarirea muschilor, este folosirea unor dispozitive, cum ar fi Innovo. Aceste gadgeturi functioneaza in diferite moduri: unele intaresc acea zona prin contractii, altele masoara eficienta propriilor exercitii.

Comments are off this post!