Pungile de sub ochi – tratamente naturale de acasa

Frumusete

Pungile de sub ochi – tratamente naturale de acasa

31

Pungile de sub ochi apar de cele mai multe ori ca semn al imbatranirii, colagenul fiind cel responsabil pentru mentinerea pieleii noastre intinse si elastice, dar, care, incepe sa dispara dupa 25 de ani. Dormitul pe spate de asemenea, face sa se acumuleze lichid sub ochi, dandu-le aspectul de umflat; alte cauze: factori ereditari, retentia lichidelor, dormitul insuficient, alimentatia sarata. Eliminarea pungilor de sub ochi, este o problema care se poate rezolva intr-o anumite masura in mod natural acasa, dar, in acelasi timp, trebuie avut grija si de stilul nostru de viata in general.

  1. Patrunjelul are un efect calmant si reprezinta o metoda eficienta de combatere a pungilor de sub ochi; este un remediu natural, cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce aparitia petelor intunecate sau decolorate ale pielii.  Amesteca patrunjel cu miere sau iaurt si aplica pe ochi timp de 15 minute!
  2. Ceaiul negru sau verde, musetelul sau salvia sunt foarte eficiente in combaterea pungilor de sub ochi. Pune pliculetele de ceai inghetate pe ochii inchisi si tine-le timp de 10 – 15 minute, pentru a reduce umflarea.
  3. O alta metoda de a reduce pungile si culoarea intunecata, este aplicarea unor feliute proaspete de cartofi sau castravete, timp de aproximativ 10 minute; acest ‘tratament‘ duce si la reducerea umflaturilor.
  4. Apa rece stimuleza pielea si imbunatateste circulatia, mai ales in cazul ochilor umflati. Stropitul cu apa rece pe fata – in zona ochilor, face ca organismul sa indeparteze lichidul in exces.
  5. Tine o lingura in congelator timp de cateva minute si apoi preseaza usor peste zona umflata de sub ochi! In cateva minute, poti observa ca pungile incep sa dispara; acest truc, este indicat de asemenea, sa fie facut, atunci cand ai mancarimi cauzate de diverse alergii.
  6. Masajele faciale normale, reprezinta iarasi o metoda foarta buna si eficienta pentru eliminarea pungilor de sub ochi! Masatul usor, imbunatateste circulatia si stimuleaza puterea autovindecatoare a corpului.
  7. Cu un prosop umed si curat, apasa usor peste zona umflata de sub ochi, timp de cateva minute. Repeta acest exercitiu de cateva ori!

Comments are off this post!